جرم ورود به عنف و مجازات آن
برای مشاوره جرم ورود به عنف و مجازات آن
برای مشاوره جرم ورود به عنف و مجازات آن
بر طبق اصل بیست و دوم قانون اساسی حیثیت ، جان ، مال ، حقوق ، مسکن و شغل افراد از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند . در واقع مسکن و منزل افراد ، حریم شخصی آنهاست و دیگران نمی توانند بدون اجازه و رضایت مالک وارد آن شوند و در صورتی که مرتکب این عمل شوند با قانون و ضوابط آن رو به رو خواهند شد و حتی ممکن است مرتکب جرم شده و ملزم به تحمل مجازات شوند . در صورتی که فردی بدون اجازه و رضایت دیگری وارد خانه او شود ، اغلب تحت عنوان جرم ورود به عنف شناخته می شود و مجازات قانونی خواهد شد اما مواقعی وجود دارد که شاید ورود به منزل افراد لازم باشد ولی اجازه ای برای آن وجود نداشته باشد . مثل : جرم سرقت . در قانون مجازات اسلامی ورود به عنف جرم شناخته شده است و دارای مجازات می باشد و فرد شاکی می تواند به ارائه شکواییه جرم ورود به عنف از مرتکب شکایت نماید دادسرا تحقیقات مقتضی را انجام خواهد داد . به همین دلیل در این مقاله به بررسی جرم ورود به عنف و مجازات جرم ورود به عنف می پردازیم .
جرم ورود به عنف چیست ؟
برای آگاهی از این که جرم ورود به عنف چیست ابتدا باید گفت ورود به عنف یعنی ورود غیر قانونی به ملک دیگر که در ماده 691 قانون مجازات اسلامی هر کس به قهر و غلبه داخل ملکی شود که در تصرف دیگری است اعم از آنکه محصور باشد یا نباشد یا در ابتدای ورود به قهر و غلبه نبوده ولی بعد از اخطار متصرف به قهر و غلبه مانده باشد علاوه بر رفع تجاوز حسب مورد به یک تا شش ماه حبس محکوم میشود . هر گاه مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد به حبس از یک تا سه سال محکوم خواهند شد .
به عبارت دیگر اگر فردی با قهر و غلبه یعنی با به زور و اجبار به خانه فردی وارد شود چه آنکه حیاط یا خانه او محصور باشد و یا نباشد و یا در ابتدای ورود به خانه هیچ قهر و غلبه و مقاومتی نداشته باشد ولی بعدا صاحب خانه به وی اخطار بدهد که از خانه خارج بشود و ولی به زور اجبار در خانه بماند ، جرم ورود به عنف محقق می گویند .
تنها استثنا ورود به منزل زمانی است که با حکم ورود به منزل صورت بگیرد ، بازپرس یا قاضی پرونده موظف است تا هر کاری که لازم است انجام دهد تا متهم پرونده را بیابد و برای صدور حکم به دادگاه بفرستد . در این راستا گاهی لازم است تا منزل متهم تفتیش شود ، موضوع تفتیش منزل زمانی می تواند صورت بگیرد که ورود به منزل ابتدا قانونا صورت بگیرد ، ضابطی که قصد ورود به منزل دارد باید از مراجع قضایی صالح ، حکم ورود به منزل را دریافت کند .

مجازات جرم ورود به عنف
به موجب قانون مرتکب هر جرمی مستوجب مجازات است یعنی هر فردی که جرمی انجام دهد بر طبق قانون مجازات می گردد در خصوص ورود به عنف نیز با توجه به این که در قانون جرم شناخته شده است فردی که مرتکب این جرم شود را مجازات می کنند مجازات مرتکب جرم ورود به عنف در ماده 692 قانون مجازات اسلامی بیان شده است هر کس به زور داخل خانه ای شود که در تصرف دیگری است اعم از آن که دارای حصار یا نرده ( دیوار ) باشد یا نباشد یا در ابتدای ورود به زور نبوده ولی بعد از اخطار صاحب خانه به زور مانده باشد باشد علاوه بر رفع تجاوز حسب مورد به یک تا شش ماه حبس محکوم میشود و اگر مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد به حبس از یک تا سه سال محکوم خواهند شد .
به عبارت دیگر اگر فردی به زور وارد خانه شود و یا به زور در خانه کسی بماند و با اخطار صاحب خانه خارج نشود فرد شاکی می تواند با مراجعه به دادسرا محل وقوع جرم و ارائه شکواییه ورود به عنف شکایت خود را مطرح نماید دادسرا پس از رسیدگی مقدماتی و احراز مجرمیت متهم پرونده را به دادگاه کیفری می فرستد و قاضی دادگاه پس از تایید نظر دادسرا می تواند برای مرتکب جرم ورود به عنف از یک ماه تا شش ماه حبس برای فرد در نظر بگیرد .
لازم به ذکر است که قانونگذار برای فردی که به زور وارد ملک دیگری بشود و ان جا را تصرف کند مجازاتی که ماده 692 قانون مجازات اسلامی بیان شده است را بر وی اعمال می کند بر طبق این ماده هر گاه کسی ملک دیگری را به قهر و غلبه تصرف کند علاوه بر رفع تجاوز به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد .
به عبارت دیگر قاضی دادگاه با توجه به شرایط پرونده از جمله میزان تصرف ، نحوه وقوع جرم و غیره مرتکب جرم ورود به عنف را حداقل به سه ماه حبس و حداکثر به شش ماه حبس محکوم نماید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم ورود به عنف و مجازات آن ، در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم ورود به عنف و مجازات آن پاسخ دهند .

سوالات متداول
1- اگر فردی به زور به خانه فردی وارد شود جرم ورود به عنف محقق می گردد ؟
بله در صورتی که با قهر و غلبه وارد ملک دیگری شود این جرم محقق می شود .2- چه دادسرای صلاحیت رسیدگی به جرم ورود به عنف را دارد ؟
دادسرای محل وقوع جرم صالح به رسیدگی می باشد .3- برای بازرسی خانه نیاز به حکم می باشد ؟ چه کسی حکم صادر می کند ؟
بله فردی که قصد ورود به منزل را دارد باید از مراجع قضایی صالح حکم ورود به منزل را دریافت کند .برای مشاوره جرم ورود به عنف و مجازات آن
برای مشاوره جرم ورود به عنف و مجازات آن
پاسخ مشاور: سوال خود را مطرح کنید .
پاسخ مشاور: بله اگر بعد از اینکه اجازه ورود به ایشان داده اید سپس از ایشان بخواهید منزلتان را ترک نماید و به زور در خانه بماند بله جرم ورود به عنف محقق شده است .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |