بخشنامه شورای عالی کار افزایش حقوق سال 98

برای مشاوره بخشنامه شورای عالی کار برای افزایش حقوق سال 98
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره .......... تماس بگیرید
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
از زمانی که در کشورهای مختلف قواعد و قوانینی در قالب حقوق کار وضع گردید ، احکام مهمی در رابطه با حمایت از کارگران مقرر شدند که در جهت افزایش حقوق کارگران برای تامین عدالت اجتماعی بود . کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نبوده و در قانون کار ، افزایش همه ساله حقوق کارگران با توجه به نرخ تورم و هزینه های زندگی پیش بینی شده است و انجام این وظیفه به عهده شورای عالی کار گذاشته شده است که در قالب صدور بخش نامه افزایش حقوق وزارت کار انجام می شود . به همین مناسبت در ادامه این مقاله قصد داریم پس از توضیح مختصر در رابطه با صدور بخشنامه افزایش حقوق شورای عالی کار ، به بررسی بخشنامه شورای عالی کار در خصوص افزایش حقوق در سال 98 بپردازیم .
بخشنامه افزایش حقوق شورای عالی کار
یکی از مهم ترین وظایفی که در قانون کار برای شورای عالی کار به عنوان مرجع سیاست گذار در زمینه اشتغال و روابط کارگران و کارفرمایان مقرر شده است ، تدوین بخشنامه افزایش حقوق اداره کار یا وزارت کار می باشد که در واقع برای حمایت از کارگران مقرر شده است . بر اساس ماده 41 قانون کار شورای عالی کار همه ساله موظف است میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور و یا صنایع مختلف با توجه به معیارهای ذیل تعیین نماید :
1 - حداقل مزد کارگران با توجه به درصد تورمی که از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام می شود .
2 - حداقل مزد بدون آن که مشخصات جسمی و روحی کارگران و ویژگی های کار محول شده را مورد توجه قرار دهد باید به اندازه ای باشد تا زندگی یک خانواده ، که تعداد متوسط آن توسط مراجع رسمی اعلام می شود را تامین نماید . برای مشاهده سایر وظایف شورای عالی کار بر اساس قانون کار کلیک کنید .

بخشنامه شورای عالی کار برای افزایش حقوق سال 98
همانگونه که در قسمت قبل اشاره گردید ، تدوین بخش نامه افزایش حقوق در هر سال به عهده شورای عالی کار می باشد که در این قسمت قصد داریم به بررسی بخشنامه شورای عالی کار برای افزایش حقوق در سال 98 پرداخته و آن را ارائه نماییم :
شورای عالی کار با حضور نمایندگان سه گروه ( دولت ، کارفرمایان و کارگران ) در جلسه مورخ 1397/12/27 پس از بحث و بررسی بررسی راجع به تعیین حداقل مزد سال 1398 ، در اجرای ماده 41 قانون کار با در نظر گرفتن مصالح کارگران در انطباق هر چه بیشتر میزان درآمد آنان با سطح معیشت و همچنین با توجه به مقتضیات بنگاه های تولیدی و کارفرمایان و شرایط اقتصادی جامعه موارد زیر را به اجماع و اتفاق آرا مورد تصویب قرار داد :
1 - از اول سال ۱۳۹۸ حداقل مزد روزانه با نرخ یکسان برای کلیه کارگران مشمول قانون کار ( اعم از قرارداد دائم یا موقت ) مبلغ 505627 ریال تعیین میگردد . همچنین از اول سال ۱۳۹۸ سایر سطوح مزدی نیز روزانه 13 درصد مزد ثابت یا مزد مبنا ( موضوع ماده ۳۶ قانون کار ) به اضافه روزانه 87049 ریال به نسبت آخرین مزد در سال 1397 افزایش می یابد .
تبصره : با اعمال افزایش این بند ، مزد شغل کارگران مشمول طرح های طبقهبندی مشاغل مصوب وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و نیز مزد ثابت سایر کارگران نباید از مبلغ 505627 ریال بند 1 کمتر شود .
2 - به کارگرانی که در سال 1398 دارای یک سال سابقه کار شده یا یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته باشد. روزانه مبلغ 23333 ریال نیز به عنوان پایه ( سنوات ) پرداخت خواهد شد . برای مشاهده سنوات سال 98 کلیک کنید .
تبصره 1 : پرداخت مبلغ مربوط به پایه سنواتی کارگران مشمول طرح های طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با در نظر گرفتن رقم فوق الذکر برای گروه یک با توجه به دستورالعمل و جدول اعلامی توسط اداره کل روابط کار و جبران خدمت صورت میگیرد .
تبصره 2 : به کارگران فصلی به نسبت مدت کارکردشان در سال 1397 ، میزان مقرر در این بند یا تبصره یک آن حسب مورد تعلق خواهد گرفت .
تبصره 3 : بر اساس مصوبه مورخ 1397/12/27 شورای عالی کار و در راستای تقویت مهارت محوری و بهره مندی تمامی کارگران و در نتیجه رضایت مندی کارگران باسابقه، از ابتدای سال 1398 همه کارگران دارای قرارداد دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت آخرین پایه ( سنوات ) آنان در همان کارگاه گذشته باشد، اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تسویه حساب کرده باشند یا خیر ، مشمول دریافت پایه ( سنوات ) خواهند بود .
3 - بر اساس مصوبه مورخ 1387/7/21 شورای عالی کار و در جهت افزایش رضایت مندی کارگران و کارفرمایان و به منظور تثبیت و تسری به تمامی کارگران ، اعم از دائم و موقت مقرر شد از ابتدای سال 1398 ، کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه ای موضوع تبصره 3 ماده 36 قانون کار بابت هر کارگر ( اعم از متأهل یا مجرد ) ماهانه مبلغ 1900000 ریال از سوی کارفرمایان به آنان پرداخت گردد .
4 - ضوابط مربوط به چگونگی نحوه اعمال افزایش مقرر در بند 1 و تبصره یک بند 2 در کارگاه هایی که دارای طرح طبقهبندی مشاغل میباشند و نیز در مورد کارگران کارمزدی و همچنین چگونگی ارتقاء طبق شغلی به موجب دستور العمل های اداره کل روابط کار و جبران خدمت خواهد بود .
5 - مقررات این مصوبه شامل حال دانشآموزان و دانشجویانی که در ایام تعطیلات تابستانی در سال ۹۸ به طور موقت در کارگاه ها اشتغال می یابند نخواهد شد .
6 - واحدهای مشمول قانون کار به منظور ایجاد رابطه هر چه بیشتر مزد و مزایا با بهره وری و تولید و ایجاد انگیزه بیشتر در بین کارکنان خود ، علاوه بر اجرای این مصوبه می توانند نسبت به افزایش و برقراری مزد و مزایا در قالب موافقت نامههای کارگاهی و پیمان های دسته جمعی و پس از تأیید وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی اقدام نمایند .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بخشنامه شورای عالی کار برای افزایش حقوق سال 98 در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون بخشنامه شورای عالی کار برای افزایش حقوق سال 98 پاسخ دهند .

سوالات متداول
1- حداقل حقوق کارگران در هر سال توسط چه مرجعی و چگونه مشخص می شود ؟
حداقل حقوق کارگران در هر سال را شورای عالی کار با توجه به فاکتورهای ذکر شده در مقاله مشخص می کند .2- حداقل میزان مزد روزانه کارگران در سال 98 چقدر است ؟
با عنایت به بخشنامه افزایش حقوق سال 98 که در این مقاله به طور کامل آورده شده است ، حداقل مزد روزانه 505627 ریال است .3- حداقل حقوق و مزایای ماهیانه کارگران با توجه بخشنامه افزایش حقوق در سال 1398 چقدر است ؟
حداقل پایه حقوق ماهیانه مشمولان قانون کار در سال 1398 را می توان حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان تخمین زد که جزییات آن در متن فوق مورد اشاره قرار گرفته است .برای مشاوره بخشنامه شورای عالی کار برای افزایش حقوق سال 98
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره .......... تماس بگیرید
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |