سرقت حدی و شرایط آن

برای مشاوره سرقت حدی و شرایط آن
برای مشاوره سرقت حدی و شرایط آن
سرقت جرمی است که از دیرباز رخ می داده است از این رو همیشه مورد توجه قانون گذار بوده است . هم در قانون مجازات اسلامی قدیم و هم در قانون مجازات جدید برای جرم سرقت مقرراتی وضع شده است . در قانون مجازات اسلامی قدیم در ماده 198 به این جرم اشاره شد و بعد از آن با تصویب قانون مجازات اسلامی جدید در ماده 266 به بیان موارد جرم سرقت حدی پرداخته است . سرقت یعنی ربودن مال غیر بدون اجازه او . طبق قانون سرقت به دو دسته تقسیم می شود ، سرقت حدی و سرقت تعزیری که برای هر کدام از آنها در قانون شرایط و مقررات جداگانه ای در نظر گرفته شده است . در این مقاله به بررسی سرقت حدی ، شرایط سرقت حدی و لزوم وجود تمام شرایط برای حدی بودن سرقت می پردازیم .
سرقت حدی چیست ؟
سرقت حدی جرمی خاص و مستقل است که قانونگذار برای آن مجازات تعیین کرده است . سرقت حدی در فقه به این صورت تعریف شده است : " ربودن مخفیانه معادل ۴.۵ نخود طلای مسکوک متعلق به غیر با هتک هرز توسط شخص بالغ و عاقل و مختار در غیرسال قحطی که مرتکب پدر مالباخته نباشد " . این تعریف ، تعریفی است که فقها از سرقت حدی ارائه کردند ، قانون گذار نیز شرایط سرقت حدی را همانطور که در ادامه خواهیم خواند مشخص کرده است . قبل از بیان شرایط سرقت حدی باید دانست که سرقت حدی با سرقت تعزیری متفاوت است . سرقت حدی یعنی سرقتی که مجازات آن یک مجازات حدی است و سرقت تعزیری در بخش تعزیرات قانون مجازات آمده و مجازات آن تعزیری است .

شرایط سرقت حدی
لزوم وجود تمام شرایط برای حدی بودن سرقت
طبق قانون سرقت در صورتی که تمام شرایط مقرر در ماده 266 قانون مجازات اسلامی را داشته باشد ، مستوجب حد است ، یعنی مجازات آن حد است بنابراین اگر تنها یکی از شرایط بالا وجود نداشته باشد سرقت مستوجب حد نخواهد بود و مشمول سرقت تعزیری خواهد بود .
برای مطالعه مجازات سرقت حدی کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سرقت حدی و شرایط آن ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سرقت حدی و شرایط آن پاسخ دهند .

برای مشاوره سرقت حدی و شرایط آن
برای مشاوره سرقت حدی و شرایط آن
» جرم قابل گذشت ، شرایط و نحوه اعمال آن
» انواع مجازات اصلی ، تبعی ، تکمیلی
» مجازات حدی ، انواع و نحوه اعمال آن
» تقسیم بندی درجات مجازات تعزیری
» جهات تخفیف مجازات
» قانون مجازات اسلامی چیست
پاسخ مشاور: خیر دوست عزیز
پاسخ مشاور: به مقاله سرقت تعزیری مراجعه کنید
پاسخ مشاور: بله در صورتی که یکی از شرایط سرقت وجود نداشته باشد سرقت مستوجب حد نخواهد بود و مشمول سرقت تعزیری خواهد بود .
پاسخ مشاور: بله سرقت حدی و تعزیری با هم فرق دارند .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |