ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری

برای مشاوره ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره .......... تماس بگیرید
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
اعاده دادرسی کیفری یک روش فوق العاده رسیدگی است که مربوط به پرونده های کیفری ای است که برای آنها حکم قطعی صادر شده است . اعاده دادرسی باید در دیوان عالی کشور مطرح شود . موارد اعاده دادرسی کیفری طبق قانون مشخص شده مثل وقتی که فردی به جرم قتل محکوم شده اما بعد از صدور حکم قطعی در دادگاه مشخص می شود که مقتول زنده است . در این موارد افرادی که حق اعمال اعاده دادرسی دارند مثل خود فرد محکوم یا دادستان ، اقدام به این کار در دیوان عالی کشور می کنند . اما مورد دیگری از اعاده دادرسی کیفری وجود دارد که در ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری مطرح شده است و مربوط به زمانی است که رییس قوه قضاییه تشخیص دهد رای قطعی صادر شده مخالف شرع است . از این رو در این مقاله به بررسی ماده 47 قانون آیین دادرسی کیفری از جمله مراجع مشمول ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری و کسانی که طبق این ماده حق اعاده دارسی دارند می پردازیم .
مراجع مشمول ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری
گفتیم که طبق ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 92 ، در صورتی که رییس قوه قضاییه رای قطعی صادر شده از هر یک از مراجع قضایی را خلاف شرع تشخیص دهد می تواند پرونده را جهت اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور بفرستد تا به آن رسیدگی شود . سوالی که می خواهیم به آن جواب دهیم این است که مراجع قضایی گفته شده در این ماده شامل چه مراجعی است ؟ بر اساس تبصره اول ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری ، مراجع قضایی شامل همه دادگاه و مراجع حل اختلافی که تحت نظر دادگستری به حل اختلافات می پردازند این مراجع عبارتند از :
1- همه دادگاه ها مثل دادگاه عمومی ، کیفری ، تجدید نظر و بدوی و ...
نکته : دادگاه های انتظامی چون مراجع انتظامی هستند و نه قضایی و به مسائل مرتبط به امور اصناف می پردازند از شمول این ماده خارجند مثل دادگاه انتظامی کانون کارشناسان رسمی دادگستری ؛ این دادگاه انتظامی تنها به امور انضباطی کارشناسان رسمی می پردازد و احکام آن قضایی نیستند .
2- سازمان قضایی نیروهای مسلح
3- دادسرا مانند دادسرای عمومی و انقلاب و سایر دادسراهای تخصصی
4- شوراهای حل اختلاف


کسانی که طبق این ماده حق اعاده دارسی دارند
در متن ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری مشخص شده است که در صورتی که رییس قوه قضایی رای قطعی یکی از مراجع بالا را مخالف شرع دانست ، آن را برای اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور می فرستد تا به آن رسیدگی شود . در تبصره شماره 3 این ماده افراد دیگری مشخص شده اند که میتوانند در صورتی که در حین انجام وظایف خود ، یک حکم قطعی را خلاف شرع تشخیص دادند ، آن را به رییس قوه قضاییه اعلام کنند . این اشخاص به جز رییس قوه قضاییه از قرار زیر هستند :
1- رییس دیوان عالی کشور
2- دادستان کل کشور
3- رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح
4- رییس کل دادگستری استان
این مقامات با ذکر دلایل خود ( درباره اینکه حکم قطعی مخالف شرع است ) می توانند از رییس قوه قضاییه درخواست کنند تا اجازه اعاده دادرسی بدهد .
برای مطالعه نحوه اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری پاسخ دهند .


برای مشاوره ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره .......... تماس بگیرید
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
» قانون آیین دادرسی کیفری چیست و چند ماده دارد
» قرار تعلیق تعقیب در آیین دادرسی کیفری
» قرار اناطه کیفری در قانون آیین دادرسی کیفری
» موارد اعاده دادرسی کیفری
» موارد تقاضای اعاده دادرسی حقوقی
» اعاده دادرسی حقوقی
پاسخ مشاور: برای مطالعه در این باره به مقاله اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری مراجعه نمایید .
پاسخ مشاور: هزینه دادرسی اعاده دادرسی کیفری بر اساس ماده 477 ، معادل 300 هزار ریال ( 30 هزار تومان ) خواهد بود .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |