آیا تهدید کردن جرم است ؟

برای مشاوره جرم تهدید و شرایط تحقق آن
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره .......... تماس بگیرید
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
در عرف تهدید ترساندن و بیم دادن به دیگری است . در قانون هم همین تلقی از تهدید شده است . از این رو در قانون به جرم تهدید توجه شده است که عمل تهدید موجب ترس و اضطراب در افراد می شود و آسیب هایی از جمله از بین رفتن امنیت و آسایش به زندگی اجتماعیشان وارد می کند . علاوه بر این تهدید با ایجاد ترس و وحشت در افراد باعث می شود که روحیه فرد صدمه ببیند و برای انجام امور روزمره دچار مشکلات عدیده ای شوند . بر این اساس قانون گذار با تعریف جرم تهدید ، تصمیم گرفت تا از آرامش عمومی و فردی در جامعه محافظت کند . بنابراین در این مقاله ابتدا به مفهوم جرم تهدید می پردازیم و سپس شرایط تحقق جرم تهدید را بررسی می کنیم .
جرم تهدید چیست ؟
وقتی فردی قصد انجام یک رفتار بد و نامشروع را دارد و آن را بیان کند ، عمل تهدید صورت گرفته است . از این تعریف متوجه می شویم که موضوع تهدید باید بیان یک رفتار غیر قانونی و نامشروع باشد ؛ بنابراین برای مثال وقتی کسی دیگری را تهدید کند که اگر قرضت را پس ندهی از تو شکایت می کنم ، این عمل تهدید نیست . زیرا عملی که قصد انجامش را دارد ( شکایت بابت بدهی ) غیر قانونی و نامشروع نیست . اما وقتی کسی به دیگری بگوید اگر سند را امضا نکنی تو را می کشم ، این عمل تهدید است .
تهدید در این موارد بدون توجه به اینکه حین یا ضمن عمل دیگری صورت گرفته باشد به عنوان یک جرم مستقل در نظر گرفته می شود . برای مثال در صورتی که فردی ضمن سرقت از دیگری او را تهدید به قتل کند ، تهدید کننده هم مرتکب جرم سرقت و جرم تهدید شده است .

شرایط تحقق جرم تهدید
- هر گاه کسی دیگری را به هر نحوی تهدید به قتل یا ضرر های نفسی یا شرفی یا مالی و یا تهدید به فاش کردن رازی کند ، جرم است .
- اینکه تهدید کننده ، بواسطه تهدید ، وجه مالی و یا انجام کار یا عدم انجام دادن کاری را از تهدید شونده تقاضا کرده باشد یا تقاضا نکرده باشد ، در تهدیدی بودن اعمال بالا تاثیری ندارد .
- تهدید با هر لفظی صورت می گیرد ، حتی با کنایه هم صورت می گیرد و اینطور نیست که حتما باید به صورت واضح باشد .
- تهدید به صورت غیر مستقیم هم صورت می گیرد . در نتیجه اگر تهدید کننده بداند که موضوع تهدید ، حتی اگر مستقیم هم بیان نکند ، باز هم به گوش قربانی می رسد ، جرم تهدید صورت می گیرد . بنابراین تهدید می تواند به خود مخاطب ، همسر یا فرزند یا سایر نزدیکان او باشد .
- تهدید باید موثر باشد . یعنی تهدید کننده باید قادر به انجام موضوع تهدید باشد تا جرم تهدید صورت بگیرد .
-میزان تاثیر تهدید در افراد مختلف متفاوت است و بر اساس سن و جنس و موقعیت افراد مشخص می شوند . از این رو تهدید موثر در هر فرد متفاوت است و تشخیص آن با قاضی است .
- علاوه بر این تهدید باید موضوعی باشد که امکان انجام آن از نظر عقلی وجود داشته باشد .
- ترس از کسی بدون اینکه فرد عمل تهدید آمیزی انجام داده باشد ، تهدید محسوب نمی شود .
تمامی شرایطی که برای تحقق جرم تهدید ذکر شد در ارکان جرم تهدید دسته بندی می شوند .
برای مطالعه مجازات جرم تهدید کلیک کنید .

برای مشاوره جرم تهدید و شرایط تحقق آن
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره .......... تماس بگیرید
پاسخگویی از ۸ صبح تا ۱ شب حتی ایام تعطیل
» جرم و عناصر تشکیل دهنده آن
» جرم زورگیری یا اخاذی چیست و عناصر آن
» جهات تخفیف مجازات
» مجازات جرم تهدید
» جرم زورگیری یا اخاذی چیست و عناصر آن
پاسخ مشاور: سلام، به لحاظ قانونی تنها می توانید شکایت کنید ؛ در غیر این صورت می توانید به ایشان اخطار دهید در صورت مزاحمت اقدام قانونی انجام خواهید داد .
پاسخ مشاور: سلام دوست عزیز ایشان به هیچ عنوان نمی توانند شما را مجبور نمایند و همچنین شما می توانید به جرم تهدید از ایشان شکایت نمایید خانواده شما از شکایت شما مطلع نمی گردند .
پاسخ مشاور: دوست عزیز اگر تهدید شما موثر واقع شده باشد و ایشان را واقع ترسانده باشد ممکن است تهدید تلقی شود . قاضی با بررسی جزئیات موضوع در این باره تصمیم خواهد گرفت .
پاسخ مشاور: در صورتی که مدرک در دست دارید مانند پیامک می توانید از ایشان به جرم تهدید شکایت کیفری کنید .
پاسخ مشاور: دوست عزیز قانونی حکمی برای جلوگیری از رفتار تهدید آمیز ندارد تنها در صورتی که شرایط جرم تهدید به درستی واقع شود ، می توانید شکایت کنید .
پاسخ مشاور: در صورتی که موجب ارعاب وحشت فرد تهدید شونده شود ، و شرایط جرم تهدید به طور کامل وجود داشته باشد ، می تواند تهدید محسوب شود.
پاسخ مشاور: باید به صور دقیق تر بررسی شود اما به طور کلی تهدید لزوما با لفظ صورت نمی گیرد و اگر این کار باعث وحشت تهدید شونده شود ، می تواند جرم باشد .
پاسخ مشاور: بسته به شرایط متفاوت است . به احتمال زیاد شما می توانید با کمک به وکیل یا مشاور حقوقی به رای خود اعتراض کنید .
پاسخ مشاور: در صورتی که تهدید واقعا موجب سلب امنیت شما شود و همچنین بدانید که همسر شما این تهدید را می تواند عملی کند ، بله قابل پیگری است .
پاسخ مشاور: خیر این نوع تهدید جرم نیست . تهدید باید برای اینکه جرم محسوب شود شرایطی دارد که می توانید در مقاله " آیا تهدید کردن جرم است " مطالعه بفرمایید .
پاسخ مشاور: متوجه متن سوال شما نشدم اما جرم تهدید و مجازات آن در ماده 699 قانون مجازات اسلامی مشخص شده است .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |