استعفای قیم
برای مشاوره استعفای قیم
برای مشاوره استعفای قیم
اهمیت اداره امور محجوران سبب شده است تا قانونگذار در قوانین و مقررات مربوطه موادی را در خصوص نهاد قیمومت ، وظایف و اختیارات قیم و پایان قیمومت پیش بینی نماید . یکی از موارد پایان سمت قیم آن است که خود وی از این کار استعفا بدهد . اما در خصوص استعفای قیم در حقوق ایران مطلبی پیش بینی نشده است . حال سوال این است که آیا قیم می تواند استعفا بدهد ؟ استعفای قیم چگونه است ؟ در پاسخ به این سوالات ، در این مقاله به بررسی اینکه قیم کیست ، موارد تعیین قیم و استعفای قیم خواهیم پرداخت .
قیم کیست
بر اساس قانون مدنی ، قیم شخصی است که از طرف دادگاه برای حمایت از محجوران تعیین می شود . در واقع ، به دلیل اینکه شخص محجور خودش به تنهایی قادر به انجام برخی از اعمال نمی باشد ، به جهت حمایت از او قانونگذار نهادی تحت عنوان " قیمومت " پیش بینی کرده است تا از طریق شخص قیم اعمال مربوط به محجوران را کنترل کرده تا حق و حقوق آنها ضایع نشود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه قیم کیست و چه شرایطی دارد کلیک کنید .

موارد تعیین قیم
قانون مدنی در ماده 1218 موارد تعیین قیم را نام برده است . بر اساس این ماده ، برای اشخاص ذیل قیم تعیین می شود :
- برای اشخاص صغیر که ولی خاص ( پدر و جد پدری ) ندارند ؛
- برای اشخاص مجنون و غیر رشید ، که جنون یا عدم رشد آنها بعد از سن بلوغ ایجاد شده باشد ؛
- برای اشخاص مجنون و غیر رشید که جنون یا عدم رشد آنها قیب از بلوغ ایجاد شده باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص موارد تعیین قیم کلیک کنید .
استعفای قیم
یکی از مواردی که به سمت قیمومت پایان می دهد ، استعفای قیم می باشد . البته در قانون موضوع استعفای قیم مورد پیش بینی قرار نگرفته است و حکم خاصی در ارتباط با آن مشاهده نمی شود . اما از آنجا که پذیرش قیمومت برای شخص قیم امر اجباری نیست ، ادامه اجباری قیمومت نیز منطقی به نظر نمی رسد . چرا که قیمومت نوعی سمت نمایندگی است و قیم به حکم دادگاه به عنوان نماینده شخص محجور نصب می شود . بنابراین ، استعفای قیم نیز به استناد ملاک بند 2 ماده 678 قانون مدنی ، مانند استعفای وکیل باید پذیرفته شود . ولی چون این نمایندگی نوعی سمت و وظیفه عمومی است که به حکم دادگاه به قیم تفویض می شود ، استعفای او نیز به قبول دادگاه احتیاج دارد . بنابراین ، هرگاه قیم پیش از آنکه دادگاه استعفای او را بپذیرد سمت خود را رها کند و محجور را بی سرپرست گذارد ، مسئول زیانی است که در نتیجه استعفا به اموال محجور وارد می شود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عزل قیم کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد استعفای قیم به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون استعفای قیم پاسخ دهند .

برای مشاوره استعفای قیم
برای مشاوره استعفای قیم
» تعیین قیم و موارد آن
» قیم کیست و شرایط آن
» قیمومیت چیست
»
» مفهوم نمایندگی در حقوق
» نمایندگی قانونی ، قضایی و قراردادی یعنی چه
» سن قانونی بلوغ
پاسخ مشاور: سلام، بله . استعفای قیم باید مورد موافقت دادگاه قرار گیرد.
پاسخ مشاور: سلام. بله ، این امکان وجود دارد ؛ به خصوص در مواردی که مصلحت کودک با خطر مواجه شود .
پاسخ مشاور: سلام. استعفای قیم باید توسط دادگاه قبول شود . می توانید از ایشان به جرم خیانت در امانت شکایت کنید .
پاسخ مشاور: سلام، بله . تعیین قیم در درجه اول از بستگان واجد صلاحیت انجام می شود.
پاسخ مشاور: سلام، بله اگر وصی منصوب و جد پدری نداشته باشد دادگاه قیم تعیین می کند .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |