آرای قابل تجدیدنظر
برای مشاوره آرای قابل تجدیدنظر
برای مشاوره آرای قابل تجدیدنظر
زمانی که فردی به دادگاه مراجعه می کند و دعوی را اقامه می نماید ، سپس طی مراحل دادرسی و اتمام جلسات رسیدگی ، قاضی دادگاه اقدام به صدور حکم براساس ادله ، مدارک و مستندات موجود می کند و رای مقتضی را صادر کرده و پس از طی مراحل دادرسی و صدور حکم ، دادگاه مهلتی را برای درخواست تجدیدنظر طرفین تعیین می کند . طرفین دعوا می توانند با ارائه دادخواستی تجدید نظر کنند اما تجدیدنظر دارای مهلت و شرایطی است و به برخی از آرا دادگاه ها نمی توان اعتراض کرد . در این مقاله به بررسی آرا قابل تجدیدنظر می پردازیم .
تجدیدنظر
فردی که درخواست تجدید نظر از رای صادر شده را دارد حسب مورد می تواند یا تقاضای واخواهی کند که مخصوص احکام غیابی است یا درخواست تجدیدنظر ( حکم که غیابی صادر نشده است ) را بنماید . تجدیدنظر که یکی از روش های اعتراض به رای دادگاه است بدین صورت است که فرد متقاضی باید دادخواست خود را در مهلت تعیین شده به دفتر دادگاهی که رای را صادر کرده است یا دفتر شعبه اول دادگاه تجدیدنظر یا دفتر بازداشتگاه ارائه نماید . مهم ترین نکته در تجدیدنظر رعایت مهلت قانونی است . برخی از ارا قابل تجدیدنظرخواهی هستند و برخی ارا قابل تجدیدنظر خواهی نیستند .

آرای قابل تجدیدنظر
طبق قانون آیین دادرسی مدنی آرا قابل تجدیدنظر که هر فردی می تواند نسبت به آن درخواست تجدیدنظر دهد ، عبارتند از :
رای های صادر شده از دادگاه های عمومی و انقلاب در امور حقوقی که قطعی است ، مگر در مواردی که ای آراء طبق قانون قابل درخواست تجدیدنظر باشد .
بر طبق قانون که در ماده 331 آمده ، در مورد رای های صادر شده که در ذیل بیان شده است ، می توان درخواست تجدیدنظر کرد :
- در دعاوی مالی که خواسته یا ارزش آن چیزی که خواهان از دعوا می خواهد از سه میلیون (3000000 ) ریال بیشتر باشد .
- در مورد کلیه حکم های صادر شده در دعاوي غیرمالی میتوان درخواست تجدیدنظر کرد .
- حکم راجع به متفرعات دعوا درصورتی که حکم راجع به اصل دعوا قابل تجدیدنظر باشد .
- احکام مستند به اقرار در دادگاه یا مستند به رأي یک یا چند نفر کارشناس که طرفین کتباً رأي آنان را قاطع دعوا قرار داده باشند قابل درخواست تجدیدنظر نیست مگر درخصوص صلاحیت دادگاه یا قاضی صادرکننده رأی . ( منظور از این تبصره این است که رای و حکمی براساس اقرار طرفین باشد و برطبق نظر یک یا چندنفر کارشناس باشد که طرفین توافق کتبی بر اینکه نظرشون قطعی است دیگر نمی توانند درخواست تجدیدنظر کنند . )
قرارهاي صادر شده در زیر قابل تجدید نظر است البته درصورتی که حکم راجع به اصل دعوا قابل درخواست تجدیدنظر باشد :
- قرار ابطال دادخواست یا رد دادخواست که از دادگاه صادر شود .
- قرار رد دعوا یا عدم استماع دعوا .
- قرار سقوط دعوا .
- قرار عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد آرا قابل تجدیدنظر به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون آرا قابل تجدیدنظر پاسخ دهند .

برای مشاوره آرای قابل تجدیدنظر
برای مشاوره آرای قابل تجدیدنظر
» جهات تجدیدنظر خواهی حقوقی
» تجدیدنظر خواهی از رای شورای حل اختلاف و مهلت آن
» آرای قابل فرجام خواهی حقوقی
» آرای غیر قابل فرجام
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |