انواع اعتراض ثالث
در این مقاله به بررسی اعتراض شخص ثالث و انواع اعتراض ثالث اعم از دعوای اعتراض شخص ثالث اصلی و دعوای اعتراض ثالث طاری خواهیم پرداخت .
برای مشاوره انواع اعتراض ثالث
برای مشاوره انواع اعتراض ثالث
یکی از روش های اعتراض به حکم دادگاه ، اعتراض شخص ثالث می باشد . در این دعوا ، شخصی که در جریان دادرسی حاضر نبوده است ، می تواند به حکمی که صادر شده و به حقوق او خللی وارد کرده است ، اعتراض کند . در قانون آیین دادرسی مدنی ، دو نوع دعوای اعتراض شخص ثالث پیش بینی شده است که شامل دعوای اعتراض ثالث اصلی و دعوای اعتراض ثالث طاری یا غیر اصلی می باشد . بنابراین ، در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که انواع اعتراض ثالث کدامند ؟ به همین مناسبت ، ابتدا به بررسی اعتراض شخص ثالث پرداخته و سپس انواع اعتراض ثالث اعم از دعوای اعتراض شخص ثالث اصلی و دعوای اعتراض ثالث طاری خواهیم پرداخت .
اعتراض شخص ثالث
بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، اعتراض اشخاص ثالث به حکمی که در دادگاه صادر شده است ، مجاز دانسته شده است . بنابراین ، شخصی که جزء طرفین دعوا نیست ، می تواند تحت شرایطی وارد دعوا شوند و به نتیجه آن دعوا اعتراض کند . ماده 418 قانون آیین دادرسی مدنی ، هرگونه رأی صادر شده از دادگاه های عمومی ، دادگاه انقلاب و دادگاه تجدیدنظر را قابل اعتراض ثالث دانسته است . اما موعدی برای اقامه دعوای اعتراض ثالث پیش بینی نکرده است . بنابراین ، به طور کلی آراء دادگاهها بدون محدودیت زمانی قابل اعتراض ثالث هستند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اعتراض شخص ثالث و مهلت اقامه دعوای اعتراض ثالث کلیک کنید .

دعوای اعتراض ثالث اصلی
یکی از انواع دعوای اعتراض شخص ثالث ، دعوای اعتراض ثالث اصلی است . بر اساس ماده 419 قانون آیین دادرسی مدنی ، اعتراض ثالث اصلی عبارت است از اعتراضی که ابتدائا از طرف شخص ثالث صورت گرفته است . بنابراین ، اعتراض شخص ثالث اصلی در مواردی مطرح است که شخص ثالث با هر وسیله ای که از حکم صادر شده ، مطلع شود و نسبت به آن اعتراض کنند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دعوای اعتراض ثالث اصلی کلیک کنید .
دعوای اعتراض ثالث طاری
نوع دوم دعوای اعتراض ثالث ، اعتراض ثالث طاری است . بر اساس ماده 419 قانون آیین دادرسی مدنی ، دعوای اعتراض طاری ( غیر اصلی ) عبارت است از اعتراض یکی از طرفین دعوا به رأیی که سابقا در دادگاهی صادر شده است و طرف دیگر برای اثبات مدعای خود ، در اثنای رسیدگی آن را به عنوان دلیل ابراز کرده است . بنابراین ، در اعتراض ثالث طاری ، قبلا دعوایی بین دو شخص مطرح شده و دادگاه حکم یا قرار صادر کرده است و یکی از این اشخاص در دعوای جدیدی که مطرح می کند ، به آن حکم یا قرار استناد می کند . در این شرایط ، طرف دیگری که در دعوای اول حضور نداشته ثالث محسوب می شود و می تواند به آن اعتراض کند که به آن اعتراض ثالث طاری می گویند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اعتراض ثالث طاری کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع اعتراض ثالث به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انواع اعتراض ثالث پاسخ دهند .

برای مشاوره انواع اعتراض ثالث
برای مشاوره انواع اعتراض ثالث
» زمان طرح دعوی اعتراض ثالث
» دعوای اعتراض ثالث اصلی
» اعتراض شخص ثالث طاری
» شرایط دعوای اعتراض ثالث
» حکم چیست و معیار های تشخیص آن
» قرار چیست و انواع آن
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |