برای مشاوره انواع دعاوی راجع به اموال غیر منقول و مصادیق آن
برای مشاوره انواع دعاوی راجع به اموال غیر منقول و مصادیق آن
قسمت مهمی از دعاوی مطرح در دادگاه های عمومی حقوقی ، دعاوی راجع به اموال غیر منقول هستند که به لحاظ اهمیت و جایگاه مهمی که اموال غیر منقول دارند ، شناسایی احکام و قواعد حقوقی حاکم بر دعاوی مربوط به آنها موضوع بسیار مهمی است ؛ لذا این سوال که دعاوی راجع به اموال غیر منقول ، انواع و مصادیق آن کدامند سوال بسیاری از افراد می باشد که در این مقاله قصد داریم به بررسی آن بپردازیم ؛ اما برای بررسی این موضوع نخست باید به بررسی اینکه به چه اموالی مال غیر منقول گفته می شود پرداخته و سپس انواع و مصادیق دعاوی راجع به اموال غیر منقول بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی و دادگاه صالح رسیدگی به دعاوی اموال غیر منقول را بررسی نماییم .
بر اساس قانون مدنی ، مال منقول و مال غیر منقول و انواع آنها مورد بررسی قرار گرفته است که طبق یک تعریف کلی از اموال غیر منقول ، می توان گفت مال غیر منقول مالی است که نمی شود آن را از محلی به محل دیگر منتقل کرد ؛ مانند زمین ، خانه ، ساختمان و .... . نکته مهمی که برای تشخیص اموال منقول از اموال غیر منقول مورد استفاده قرار می گیرد آن است که بر خلاف اموال منقول ، اموال غیرمنقول ، قابلیت جا به جایی از محلی به محل دیگر را ندارند و در صورتی که از محل مورد نظر جا به جا شوند یا خودشان خراب شده یا به محل استقرار آنها آسیب وارد می شود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه مال منقول چیست و مال غیر منقول و انواع آن کلیک کنید .
پس از اینکه اموال غیر منقول را بررسی کردیم ، لازم است تا انواع دعاوی راجع به اموال غیر منقول که در دادگاه ها اقامه می شود را مورد بررسی قرار دهیم ؛ این دعاوی که به لحاظ اهمیت و کاربردشان حجم مهمی از دعاوی مطرح شده در دادگاه های حقوقی را تشکیل می دهند در ماده 11 قانون آیین دادرسی مدنی مطرح شده اند . بر اساس این ماده ، " دعاوی مربوط به اموال غیر منقول اعم از دعاوی مالکیت ، مزاحمت ، ممانعت از حق ، تصرف عدوانی و سایر حقوق راجع به آن ... " ؛ لذا انواع دعاوی راجع به اموال غیر منقول بر اساس این ماده و مصادیق آن عبارتند از :
دعوای مالکیت ؛ که یکی از مهم ترین انواع دعاوی است که افراد برای اثبات مالکیت نسبت به اموال غیر منقول اقامه می کنند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دعوای مالکیت کلیک کنید .
دعوای مزاحمت ؛ که بر اساس ماده 160 قانون آیین دادرسی مدنی ، دعوای مزاحمت عبارت است از دعوایی که به موجب آن متصرف مال غیر منقول درخواست جلوگیری از مزاحمت کسی را می نماید که نسبت به تصرفات او مزاحم است ؛ بدون اینکه مال را از تصرف متصرف خارج کرده باشد . برای دریافت اطلاعات کامل در مورد دعوای مزاحمت و اثبات آن کلیک کنید .
دعوای ممانعت از حق ؛ که می توان آن را وضعیتی دانست که دارنده یک حق نتواند از حق خود استفاده کند و بر اساس ماده 159 قانون آیین دادرسی مدنی دعوای ممانعت از حق عبارت است از تقاضای کسی که رفع ممانعت از حق ارتفاق یا انتفاع خود را در ملک دیگری بخواهد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دعوای ممانعت از حق کلیک کنید .
دعوای تصرف عدوانی ؛ که بر اساس ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی دعوای تصرف عدوانی عبارت است از ادعای متصرف سابق مبنی بر اینکه دیگری بدون رضایت او ، مال غیر منقول را از تصرف وی خارج کرده و ادعای تصرف خود را نسبت به آن مال درخواست می نماید . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دعوای تصرف عدوانی کلیک کنید .
در ادامه ماده 11قانون آیین دادرسی مدنی ، دادگاه صالح رسیدگی به دعاوی راجع به اموال غیر منقول مشخص شده است . بر اساس این ماده ، دعاوی راجع به اموال غیر منقول و سایر حقوق راجع به آن در دادگاهی اقامه می شود که مال غیر منقول در حوزه آن واقع است ؛ اگر چه خوانده در آن حوزه مقیم نباشد . با این توضیح که بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی علی الاصول خواهان موقع طرح دعوا در دادگاه باید به دادگاهی مراجعه نماید که خوانده در آن حوزه اقامت دارد ؛ اما این اصل کلی یک استثناء دارد و آن هم زمانی است که دعوای مطرح شده در دادگاه یکی از دعاوی راجع به اموال غیر منقول باشد . در این صورت ، خواهان برای طرح دعوا باید به دادگاهی مراجعه کند که مال غیر منقول در حوزه آن واقع شده است ؛ هر چند که خوانده دعوا در آن حوزه اقامت نداشته باشد . به عنوان مثال اگر خواهان و خوانده دعوا در تهران اقامت داشته باشند ولی خواهان قصد اقامه دعوا در خصوص ملک یا زمینی که در اصفهان واقع شده است داشته باشد ، برای طرح دعوا باید به دادگاه اصفهان مراجعه نماید . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دادگاه صالح در دعاوی غیر منقول کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دعاوی راجع به اموال غیر منقول ، انواع و مصادیق آنها در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دعاوی راجع به اموال غیر منقول ، انواع و مصادیق آنها پاسخ دهند .
برای مشاوره انواع دعاوی راجع به اموال غیر منقول و مصادیق آن
برای مشاوره انواع دعاوی راجع به اموال غیر منقول و مصادیق آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با ایمیل یا شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 7000 تومان ) در ارتباط باشید تا از مزایای مشاوره حضوری سایت مشاوره دینا بهره مند گردید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©