در این مقاله قصد داریم تعریف تعلیق تعقیب ، قرار تعلیق تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری و چگونگی صدور آن را بیان کنیم .
برای مشاوره قرار تعلیق تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری
برای مشاوره قرار تعلیق تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری
دادستان به عنوان رییس دادسرا ، عهده دار رسیدگی اولیه و تحقیقات مقدماتی در جرایم است . اصل بر این است که دادستان باید دعاوی عمومی را شخصا تعقیب کند و یا تعقیب آن را به بازپرس ارجاع دهد . بنابراین تعقیب متهم از وظایف دادستان و در صورت ارجاع او به بازپرس از وظایف بازپرس خواهد بود . البته با این وجود تعلیق تعقیب متهم نه در حیطه اختیارات بازپرس و نه در حیطه اختیارات متهم است . در این مقاله قصد داریم تعریف تعلیق تعقیب ، قرار تعلیق تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری و چگونگی صدور قرار تعلیق تعقیب را بیان کنیم .
تعلیق در لغت به معنی بلاتکلیف گذاشتن موضوعی است به ترتیبی که تصمیمی درباره موضوع مورد نظر گرفته نشده باشد . در حقوق تعلیق تعقیب به معنای این است که در صورتی که شرایط قانونی وجود داشته باشد ، ادامه تعقیب کیفری متهم تا مدت معینی متوقف خواهد شد . یعنی همانطور که گفته شد قرار تعلیق تعقیب با وجود شرایط قانونی باید توسط مقاماتی که صلاحیت این کار را دارند ، صادر شود . از این رو موارد صدور قرار تعلیق تعقیب در قانون مشخص شده است .
قرار تعلیق تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری در ماده 81 به این ترتیب آمده است :
"در جرایم تعزیری درجه شش، هفت و هشت که مجازات آنها قابل تعلیق است، چنانچه شاکی وجود نداشته، گذشت کرده یا خسارت وارده جبران گردیده باشد و یا با موافقت بزه دیده ، ترتیب پرداخت آن در مدت مشخصی داده شود و متهم نیز فاقد سابقه محکومیت مؤثر کیفری باشد ، دادستان میتواند پس از أخذ موافقت متهم و درصورت ضرورت با أخذ تأمین متناسب ، تعقیب وی را از شش ماه تا دو سال معلق کند . در اینصورت ، دادستان متهم را حسب مورد ، مکلف به اجرای برخی از دستورهای زیر میکند :
الف – ارائه خدمات به بزهدیده در جهت رفع یا کاهش آثار زیانبار مادی یا معنوی ناشی از جرم با رضایت بزهدیده
ب- ترک اعتیاد از طریق مراجعه به پزشک ، درمانگاه، بیمارستان و یا به هر طریق دیگر ، حداکثر ظرف شش ماه
پ – خودداری از اشتغال به کار یا حرفه معین ، حداکثر به مدت یکسال
ت – خودداری از رفت و آمد به محل یا مکان معین ، حداکثر به مدت یکسال
ث – معرفی خود در زمانهای معین به شخص یا مقامی به تعیین دادستان ، حداکثر به مدت یکسال
ج – انجام دادن کار در ایام یا ساعات معین در مؤسسات عمومی یا عامالمنفعه با تعیین دادستان ، حداکثر به مدت یکسال
چ – شرکت در کلاسها یا جلسات آموزشی ، فرهنگی و حرفهای در ایام و ساعات معین حداکثر ، به مدت یکسال
ح – عدم اقدام به رانندگی با وسایل نقلیه موتوری و تحویل دادن گواهینامه ، حداکثر به مدت یکسال
خ – عدم حمل سلاح دارای مجوز یا استفاده از آن ، حداکثر به مدت یک سال
د – عدم ارتباط و ملاقات با شرکاء جرم و بزهدیده به تعیین دادستان ، برای مدت معین
ذ – ممنوعیت خروج از کشور و تحویل دادن گذرنامه با اعلام مراتب به مراجع مربوط ، حداکثر به مدت ششماه " .
برطبق ماده 81 قانون آیین دادرسی کیفری ، قرار تعلیق تعقیب تنها در صورتی اعتبار دارد که توسط مقام صالح در صدور قرار تعلیق تعقیب صادر شود . علاوه بر این بر اساس این ماده می توان موارد صدور قرار تعلیق تعقیب را در جرایم تعزیری در جه شش ، هفت و هشت برشمرد . هم چنین با بررسی شرایط قانونی صدور قرار تعلیق تعقیب در می یابیم که مواردی وجود دارد که با استناد به آنها ، لغو قرار تعلیق تعقیب ، صورت خواهد گرفت .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قرار تعلیق تعقیب در آیین دادرسی کیفری ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قرار تعلیق تعقیب در آیین دادرسی کیفری پاسخ دهند .
برای مشاوره قرار تعلیق تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری
برای مشاوره قرار تعلیق تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 110000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©