دینا / خانواده / ازدواج / اجازه پدر در ازدواج دوم دختر

اجازه پدر در ازدواج دوم دختر

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

بر اساس قانون مدنی، اجازه پدر یا جد پدری، در ازدواج دختر باکره، لازم و ضروری است. اجازه پدر در ازدواج دوم دختر، در صورتی که دختر، باکره نباشد، نیاز نیست. اما، چنانچه دختر، با وجود یک ازدواج ناموفق، همچنان باکره باشد، به رضایت والدین برای نکاح مجدد، نیاز دارد. مقصود از والدین، پدر دختر باکره می باشد. ازدواج دوم بدون اذن پدر، در صورتی که دختر باکره باشد، سبب غیر نافذ شدن عقد نکاح می گردد. 

 

همانگونه که در عرف، مرسوم است، دخترانی که قصد ازدواج با مردی را دارند، بایستی رضایت یا اجازه پدر یا جد پدری ( پدر بزرگ پدری ) خود را نیز داشته باشند تا بتوانند نسبت به ثبت ازدواج، اقدام نمایند. لزوم اجازه پدر، برای ازدواج دختران، موضوعی فقهی است که در قانون مدنی نیز مورد پیش بینی قرار گرفته است.

قانون مدنی، در خصوص رضایت والدین برای نکاح مجدد دختر، سکوت کرده و در هیچ یک از مواد خود، در خصوص اجازه پدر در ازدواج دوم دختر، صحبت نکرده است. به همین علت، در اغلب موارد، زمانی که زنان مطلقه یا کسانی که همسر خود را از دست داده اند، قصد ازدواج مجدد دارند، با این پرسش روبرو می شوند که آیا به اجازه پدر در ازدواج دوم دختر، نیاز است یا خیر؟

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، به بررسی مساله اجازه پدر برای ازدواج دختران بپردازیم و به این پرسش پاسخ دهیم که آیا اجازه پدر در ازدواج دوم دختر لازم است یا خیر؟ چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.

اجازه پدر برای ازدواج دختران

یکی از مواردی که در رابطه با ازدواج دختران، به صورت شرط لازم، مورد پیش بینی قانون گذار، در قانون مدنی، قرار گرفته است، لزوم کسب اجازه و یا رضایت والدین ( فقط پدر) برای ازدواج دختران باکره می باشد. به موجب ماده 1043 قانون مدنی: " نکاح دختر باکره، اگر چه به سن بلوغ رسیده باشد، موقوف به اجازه پدر یا جد پدری است."

بر اساس این ماده، برای ازدواج دختر باکره، اذن پدر یا جد پدری او لازم است. البته، در صورتی که پدر یا جد پدری، بدون دلیل موجه، از دادن اجازه ازدواج به دختر، خودداری کنند، نیاز به اجازه آن ها نبوده و دختر می تواند، مرد مورد نظر خود را به همراه شرایط نکاح و مهریه، به دادگاه، معرفی کرده و پس از اخذ اجازه از دادگاه، به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج، اقدام نماید. 

پرسشی که مطرح می شود، این است که وضعیت رضایت والدین برای نکاح مجدد دختر چیست؟ و آیا اجازه پدر در ازدواج دوم دختر و در صورت نبود او، اجازه جد پدری، لازم است یا خیر؟ در ادامه، در خصوص اجازه پدر در ازدواج دوم دختر و حکم عدم رضایت والدین برای نکاح مجدد دختر، صحبت خواهیم کرد. 

آیا اجازه پدر در ازدواج دوم دختر لازم است؟

در قسمت قبل، در خصوص اجازه پدر یا جد پدری، برای عقد نکاح دختران، توضیح دادیم و گفتیم که در قانون مدنی، ازدواج دختران باکره، نیازمند کسب اجازه، از جانب پدر یا جد پدری آن ها دارد. در این قسمت، قصد داریم، به این پرسش پاسخ دهیم که آیا اجازه پدر در ازدواج دوم دختر لازم است یا خیر و رضایت والدین برای نکاح مجدد دختر به چه صورت خواهد بود؟

در پاسخ به این سوالات باید گفت: همانگونه که در متن ماده 1043 قانون مدنی نیز اشاره شده است، کسب اجازه از پدر برای ازدواج دختران، تنها در صورتی مورد نیاز است که دختران، دوشیزه یا باکره باشند. به همین دلیل، در صورتی که دختری قبلا یک مرتبه ازدواج کرده باشد، به اجازه پدر در ازدواج دوم دختر، نیاز نیست و ازدواج و ثبت ازدواج دائم و موقت، بدون رضایت والدین برای نکاح مجدد، امکان پذیر است. 

هر چند که موضوع اجازه پدر در ازدواج دوم دختر، به لحاظ عرفی در نظر گرفته می شود، ولی به لحاظ قانونی، شرط صحت ازدواج مجدد دختر، رضایت یا اجازه پدر یا جد پدری نمی باشد. با این حال، ذکر این نکته ضروری است که اگر قبلا، دختر، یک مرتبه به عقد نکاح مردی در آمده باشد، ولی قبل از اینکه رابطه زناشویی میان زوجین واقع شود، عقد نکاح، منحل شده و خاتمه پیدا کند، از آنجا که هنوز، دختر باکره می باشد، باز هم برای ازدواج، نیازمند کسب رضایت یا اجازه پدر یا جد پدری خواهد بود. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اجازه پدر در ازدواج دوم دختر در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اجازه پدر در ازدواج دوم دختر پاسخ دهند.