برای مشاوره تعریف جرم نامشهود
برای مشاوره تعریف جرم نامشهود
قانون گذار تعریفی از جرم مشهود و جرم نامشهود ارائه نداده است و این موضوع موجب شده است تا در تعریف این دو نوع از جرم اختلاف بوجود بیاید . با این حال حقوقدانان تعاریفی را برای جرم مشهود و جرم غیر مشهود ارائه داده اند . در مقاله جرم مشهود گفتیم که این جرم در زمره جرایمی قرار دارد که در معرض دید دیگران و در اماکن عمومی مثل خیابان رخ می دهد و برای آن کیف قاپی و سرقت یا عربده کشی را مثال زدیم . با توجه به شناختن جرم مشهود ، می توانیم جرم نامشهود را تعریف کنیم . در واقع جرم نامشهود نقطه مقابل جرم مشهود است . از این رو در این مقاله به بررسی مفهوم جرم نامشهود ، رسیدگی به جرم نامشهود و اثبات جرم نامشهود می پردازیم .
اگر جرمی که رخ می دهد یکی از مصادیق جرم مشهود را داشته باشد ، جرم مشهود خواهد بود . اما قانون گذار نه تنها جرم نامشهود را تعریف نکرده است بلکه مصادیقی نیز برای آن برنشمرده است . از این رو در تعریف جرم نامشهود باید گفت که جرم نا مشهود ، جرمی است که مدت زمانی از ارتکاب آن گذشته است و به همین دلیل اثبات جرم به راحتی صورت نمی گیرد . برای مثال وقتی کسی ادعا کند دیگریش شب قبل برادر او را در خانه اش کشته است . جر رخ داده ( قتل در خانه ) یک جرم نامشهود است و تا قبل از اینکه ثابت شود صرفا یک اتهام است .
وقتی که یک جرم نامشهود به نیروی انتظامی یا دادسرا اعلام شود ، مراتب وقوع جرم به دادستان اطلاع داده می شود . بعد از این دادستان باید دستور پیگیری جرم را بدهد . بازپرس و دادیاران با کسب اجازه از دادستان اقدام به پیگری جرم نامشهود و انجام تحقیقات مقدماتی برای پیدا کردن متهم و علل رخ دادن جرم می کنند .
بعد از اینکه مقامات دادسرا و قاضی پرونده ، تحقیقات خود را کامل کردند ، پرونده را جهت صدور رای به دادگاه می فرستند .در واقع اثبات جرم نامشهود تنها در دادگاه و از طریق ادله اثبات دعوی کیفری ممکن است . در واقع جرم تا قبل از رفتن به دادگاه و اعلام رای از طرف دادستان هم چنان در حد اتهام است اما بعد از اینکه در دادگاه ثابت شد و قاضی برای آن مجازات تعیین کرد ، یک جرم واقعی است . بنابراین تشکیل دادگاه در جرائم نامشهود با دو هدف صورت می گیرد :
اول ) اثبات جرم
دوم ) تعیین مجازات برای آن
برای مطالعه بیشتر روی وظایف ضابط دادگستری در جرائم نامشهود کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تعریف جرم نامشهود ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا از طریق مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تعریف جرم نامشهود پاسخ دهند .
برای مشاوره تعریف جرم نامشهود
برای مشاوره تعریف جرم نامشهود
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 110000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©