در این مقاله بر آنیم تا درباه مفهوم انحلال قرارداد ، تفاوت انحلال قرارداد و بطلان آن و تفاوت انحلال قرارداد و تعلیق آن صحبت کنیم .
برای مشاوره انحلال قرارداد و تفاوت آن با بطلان و تعلیق
برای مشاوره انحلال قرارداد و تفاوت آن با بطلان و تعلیق
قراردادها از مهمترین موضوعات حقوقی است که افراد در جامعه با آن سر و کار دارند . قواعد و مقررات قانونی تدوین شده برای قراردادها بسیار پیچیده و در عین حال پر کاربرد هستند . از این رو ضروری است علاوه بر افرادی که به واسطه شغل خود با معامله و قرارداد سر و کار دارند سایر مردم نیز اطلاعات کافی و اولیه را راجع به اینکه یک قرارداد چگونه منعقد می شود ، خسارت قراردادی چیست و هم چنین اینکه موارد منحل شدن قرارداد کدام است را داشته باشند . چگونگی پایان یافتن یک قرارداد مانند چگونه انعقاد آن مهم است . یکی از راه های پایان یافتن قرارداد ، انحلال آن است . در این مقاله بر آنیم تا درباه مفهوم انحلال قرارداد ، تفاوت انحلال قرارداد و بطلان آن و تفاوت انحلال قرارداد و تعلیق آن صحبت کنیم .
فرق و تفاوت بطلان با فسخ قرارداد، این است که در ابطال قرارداد، به دلیل عدم وجود یکی از شرایط صحت معامله، مانند قصد و رضا یا اهلیت، قرارداد، از همان ابتدا، ایجاد نشده و فاقد هرگونه اثر حقوقی است؛ اما، در فسخ، عقد به نحو صحیحی منعقد گردیده، لکن، پس از مدتی، توسط یکی از طرفین و به صورت یک طرفه، به هم زده شده و بنابراین، قرارداد تا لحظه فسخ، دارای اثر حقوقی می باشد.
انحلال قرارداد را نباید با بطلان آن اشتباه گرفت . انحلال قرارداد و بطلان قرارداد تفاوت دارند . بطلان قرارداد یعنی اینکه هر زمان قرارداد باطل شد ، قرارداد از روز اول هیچ اعتباری ندارد . برای مثال در صورتی که قراردادی روز 30 اردیبهشت 97 منعقد شود و روز 9 دی 97 مشخص شود که این قرارداد شامل یکی از موارد بطلان قرارداد است ، اثر قرارداد از روز 30 اردیبهشت از بین خواهد رفت و اوضاع و احوال به زمان قبل از انعقاد قرارداد برخواهد گشت . اما انحلال قرارداد به این صورت است که بعد از انعقاد قرارداد ، عقد از زمانی که منحل شده است بی اثر خواهد بود . یعنی قراردادی در تاریخ 12 بهمن منعقد می شود و طرفین قرارداد در تاریخ 30 بهمن توافق می کنند که آن را فسخ کنند . در این حالت قرارداد از 12 بهمن تا 30 بهمن قرارداد صحیحی بوده است که وجود داشته اما از 30 بهمن به بعد با توافق طرفین منحل شده است .
هم چنین بین انحلال قرارداد و تعلیق قرارداد نیز تفاوت است . تعلیق قرارداد در مواردی بکار می رود که اجرای قرارداد بنابر علتی معلق شده است و با از بین رفت علت تعلیق ، قرارداد باز اثر خود را پیدا می کند و اعتبار دارد اما در انحلال قرارداد ، قرارداد از تاریخ انحلال دیگر هیچ اثر حقوقی ای ندارد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص انحلال قرارداد ، به کانال تلگرام حقوق قراردادها مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انحلال قرارداد پاسخ دهند .
برای مشاوره انحلال قرارداد و تفاوت آن با بطلان و تعلیق
برای مشاوره انحلال قرارداد و تفاوت آن با بطلان و تعلیق
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 110000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©