برای مشاوره مجازات شرب خمر
برای مشاوره مجازات شرب خمر
نوشیدن شراب یا شرب خمر که در اصطلاح عام به شراب خواری معروف است ، در اسلام به عنوان عملی حرام در نظر گرفته شده است . خمر هر مایعی است که باعث مستی شود . علت حرام بودن نوشیدن شراب این است که شراب یا هر مایع الکی باعث ضایع شدن عقل و مختل شدن حواس شده است . از این رو قانون گذار نیز برای این عمل حرام در جامعه اسلامی مجازاتی تعیین کرده است تا افرادی را که با انجام این کار موجبات بی نظمی و نا امنی را در جامعه بوجود می آورند تنبیه شده و دست از این عمل زشت بردارند . بنابراین شرب خمر یک عمل مجرمانه است . از این رو در این مقاله به بررسی شرب خمر ، مصادیق خمر و مجازات شرب خمر می پردازیم .
شرب خمر از دو کلمه شرب و خمر ایجاد شده است . شرب به معنای نوشیدن است و خَمر به معنای مایع مست کننده است . بنابراین شرب خمر یعنی نوشیدن مایعی که مست می کند . البته طبق آیات قرانی و مواد قانونی مصرف مایع مست کننده به هر طریقی که باشد ، چه از طریق نوشیدن ، چه از طریق تزریق کردن و جه از طریق تدخین یعنی دود کردن ، موجب مجازات است .
احتمالا فکر کنید که تنها آب انگور شراب محسوب می شود . اما باید بدانیم که شراب گرفته شده از انگور ، خرما ، کشمش و جو و حتی شرابی که از ارزن و گندم گرفته می شود ، جزء مصادیق مشروبات الکی محسوب می شود . علاوه بر این مایعات الکلی که از طریق شیمیایی ایجاد می شوند مانند ودکا ، شامپاین و مواردی از این دست از جمله مصادیق مشروبات الکی می باشند .
در تعیین مصادیق خمر باید گفت که فرقی ندارد که این مایع خالص باشد یا اینکه مخلوطی باشد که ویژگی مست کنندگی آن را از بین نبرد ، در هر حال نوشیدن مایع مست کننده موجب حد است .
در قانون برای کسی که آگاهانه اقدام به مستی و نوشیدن مشروبات الکی می کند ، مجازاتی تعیین شده است . یعنی در واقع شرایط فرد مسکر باید در نظر گرفته شود . مصرف مشروبات الکی موجب مجازات حدی است . مجازات حدی ، مجازاتی است که در شرع مشخص شده است و قانون گذار نمی تواند آن را کم و زیاد کند . طبق ماده 262 قانون مجازات اسلامی سال 92 مجازات مصرف مشروبات الکی 80 ضربه شلاق است .
باید این نکته را هم در نظر داشت که مصرف مشروبات الکی چه موجب مستی شود و چه موجب مستی نشود ، صرف استعمال کردن ، مجازات گفته شده را در پی خواهد داشت . البته علاوه بر این مجازات حدی ، قانونگذار در ماده 701 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات نیز گفته است که : " هرکس به طور علنی در اماکن و معابر و مجامع عمومی مشروبات الکی استعمال کند ، علاوه بر مجازات حد شرعی شرب خمر به دو تا شش ماه حبس تعزیزی محکوم خواهد شد " .
بنابراین می توان گفت مجازات شرب خمر به طور کلی در موارد زیر است :
1- مجازات حدی 80 ضربه شلاق بعلاوه
2- حبس تعزیری دو تا شش ماه
البته قانون گذار برای قاچاق مشروبات الکی ، ساخت مشروبات الکی ، و .... مجازات جداگانه ای در نظر گرفته است .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات شرب خمر ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات شرب خمر پاسخ دهند .
برای مشاوره مجازات شرب خمر
برای مشاوره مجازات شرب خمر
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 110000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©