شرکت دانش بنیان، شرکتی است که با هم افزایی و افزایش دانش و تکنولوژی، به گسترش علم و دانش در جامعه کمک می کند. سامانه ثبت شرکت دانش بنیان، سامانه مرکز شرکت های دانش بنیان به آدرس daneshbonyan.isti.ir بوده و ثبت این شرکت، از طریق این سامانه، پس از ثبت در سامانه جامع ثبت شرکت ها انجام می گیرد.
برای مشاوره شرکت دانش بنیان
برای مشاوره شرکت دانش بنیان
شرکت، یکی از مفاهبم مهم مطرح شده در حقوق مدنی و حقوق تجارت می باشد. شرکت ها به طور کلی، به دو گروه شرکت های مدنی و شرکت های تجاری، تقسیم می شوند. یکی از انواع شرکت های تجاری که در سال های اخیر و با گسترش حقوق مالکیت فکری، در کشور ما مطرح و اجرایی شده است، شرکت دانش بنیان می باشد.
شرکت دانش بنیان، شرکتی است که با هم افزایی و افزایش دانش و تکنولوژی، به گسترش علم و دانش در جامعه کمک می کند. از آنجا که این شرکت ها، از مزایای متعدد قانونی، از جمله معافیت از پرداخت مالیات، عوارض گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت پانزده سال، برخوردار هستند، یکی از بهترین شرکت ها برای تاسیس و ثبت بوده و لازم است تا اشخاصی که قصد ثبت این نوع از شرکت را دارند، با قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان و نحوه ثبت آن، آشنا شوند.
با توجه به اهمیت این مساله و نظر به اینکه ثبت و تاسیس شرکت دانش بنیان، از طریق سامانه اختصاصی این نوع از شرکت، انجام می گیرد، در این مقاله، ابتدا به این سوال، پاسخ داده که شرکت دانش بنیان چیست؟ سپس، سامانه، نحوه تاسیس و ثبت، مدارک و هزینه های ثبت این نوع از شرکت، توضیح داده می شود.
شرکت، یکی از مفاهبم مهم مطرح شده در حقوق مدنی و حقوق تجارت می باشد. شرکت ها به طور کلی، به دو گروه شرکت های مدنی و شرکت های تجاری، تقسیم می شوند. یکی از انواع شرکت های تجاری که در سال های اخیر و با گسترش حقوق مالکیت فکری، در کشور ما مطرح و اجرایی شده است، شرکت دانش بنیان می باشد. اولین سوالی که در رابطه با این نوع از شرکت های تجاری، مطرح می گردد، این سوال بوده که شرکت دانش بنیان چیست؟ و شرایط تشکیل آن به چه صورت می باشد؟
ماده 1 قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات، به عنوان یکی از قوانین تاسیس این گروه از شرکت ها، در پاسخ به این سوال که شرکت دانش بنیان چیست؟ مقرر داشته : « شرکت ها و موسسات دانش بنیان، شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی، ( شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه، ( شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان، به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط، تشکیل می شود.»
بنابراین همانطور که در ماده فوق ملاحظه می شود، شرکت دانش بنیان، شرکتی است که با هم افزایی و افزایش دانش و تکنولوژی، به گسترش علم و دانش در جامعه کمک کرده که این امر، می تواند از طریق تولید کالای دانش بنیان و یا از طریق سایر تولیدات عرصه علم، انجام گیرد.
لازم به ذکر است که مطابق قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان، شرکت های دولتی، موسسه ها و نهادهای عمومی غیر دولتی و شرکت ها و موسساتی که بیش از نیمی از مالکیت آن ها به شرکت های دولتی و موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی، تعلق داشته باشد، از حمایت های قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات، از جمله معافیت از پرداخت مالیات، عوارض گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت پانزده سال، برخوردار نخواهند بود.
مطابق قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان، برای تشکیل و ثبت شرکت دانش بنیان، لازم است تا متقاضیان، دارای شرایط مقرر قانونی بوده و تولیدات این گروه از شرکت ها نیز از شرایط مقرر قانونی برخوردار باشد. این شرایط، در آیین نامه تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان و همچنین، آیین نامه ارزیابی شرکت ها و موسسات دانش بنیان، ذکر شده است که در ادامه به تفصیل، توضیح داده شده است.
شاخص های عمومی تشخیص شرکت دانش بنیان
شاخص های عمومی تشخیص شرکت دانش بنیان، به موجب آیین نامه تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان، مقرر شده است. مطابق آیین نامه مزبور، شاخص های عمومی تشخیص شرکت دانش بنیان، شرایط کلی مربوط به اعضای هیات مدیره و درآمد شرکت بوده که عبارتند از:
حداقل دو سوم از اعضای هیات مدیره شرکت دانش بنیان، باید حداقل واجد دو شرط از شرایط زیر باشند: مدرک تحصیلی آنها، حداقل مدرک کارشناسی بوده. دارای سابقه شغلی یا علمی، در محدوده فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی، به مدت حداقل 3 سال باشند. دارای حداقل یک ثبت اختراع داخلی که ارزیابی شده، بوده یا یک اختراع در رابطه با حوزه کاری شرکت، در سطح بین المللی داشته باشند.
در سال مالی قبل شرکت، حداقل 50% از درآمد شرکت، از طریق فروش فناوری، کالا و یا خدمات دانش بنیان ، حاصل شده باشد.
حداقل 6 ماه، سابقه پرداخت بیمه، برای حداقل 3 نفر از کارمندان تمام وقت شرکت، وجود داشته باشد.
شاخص های اختصاصی تشخیص شرکت دانش بنیان
شاخص های اختصاصی تشخیص شرکت دانش بنیان، نیز همچون شاخص های عمومی، در آیین نامه تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان، ذکر شده است که برای هر یک از انواع شرکت دانش بنیان، متفاوت و اختصاصی می باشند. به عنوان نمونه شاخص های اختصاصی تشخیص شرکت های تولید کننده کالاهای دانش بنیان، شامل موارد زیر می باشند:
شرکت، باید کالا یا کالاهای دانش بنیانی را تولید کرده که طی دو سال گذشته، آنها را به صورت کالای جدید یا ارتقا یافته، به بازار عرضه کرده و از طریق دانش فنی، این کالاها را بومی سازی نموده باشد.
تعداد نیروی انسانی که به صورت تمام وقت، در سطح کارشناسی و بالاتر و در بخشهای مرتبط با تولید کالاهای دانش بنیان شرکت، مشغول بوده، به نسبت کل کارمندان تمام وقت، حداقل 30 درصد باشد.
عملکرد تحقیق و توسعه فعال شرکت، حداقل معادل 7 درصد فروش سالیانه شرکت باشد.
معیارهای کالاها و خدمات دانش بنیان مورد تایید
علاوه بر شاخص های عمومی و اختصاصی، که در بالا توضیح داده شد، برای تایید شرکت دانش بنیان و برخورداری از مزایای قانونی، لازم است تا کالاها و خدمات ارائه شده از سوی این شرکت، دارای ویژگی های مقرر در قانون باشد. معیارهای کالاها و خدمات دانش بنیان مورد تایید، در آیین نامه ارزیابی شرکت ها و موسسات دانش بنیان، ذکر شده است که عبارتند از :
سطح فناوری: کالاها و خدماتی که توسط شرکت دانش بنیان، تولید می گردد، باید در محدوده فناوری های بالا یا متوسط به بالا باشند. به این معنا که دانش فنی طراحی و ساخت محصول، به سختی قابل کپی کردن بوده؛ کسب آن، به تحقیق و توسعه قابل توجه تیم فنی متخصص، احتیاج داشته و منتهی به ایجاد ویژگی ها یا کارکرد های پیچیده ای در محصول شده باشد.
مرحله تولید: کالاهایی که توسط شرکت دانش بنیان، ارایه می شود، باید در مرحله تولید قرار داشته یا حداقل، نمونه آزمایشگاهی آن، که قابلیت بررسی فنی داشته، ساخته شده و خدمات ارائه شده شرکت نیز، باید دارای اسناد فروش باشند.
طراحی مبتنی بر تحقیق و توسعه: طراحی کالاها یا خدمات، توسط شرکت، باید اساسی و قابل توجه و مبتنی بر فعالیت های تحقیق و توسعه و حداقل در یکی از موارد طراحی زیر سیستم اصلی کالا و خدمت، طراحی یکپارچه سازی آن و یا طراحی فرآیند تولید کالا و خدمت، باشد.
پس از پاسخ به این سوال که شرکت دانش بنیان چیست؟ و معرفی قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان و توضیح شرایط و شاخص های عمومی و اختصاصی این گروه از شرکت ها، دربخش های بعد، سامانه ثبت شرکت دانش بنیان و نحوه تاسیس و ثبت این گروه از شرکتها را توضیح خواهیم داد.
در بخش قبل، به این سوال پاسخ دادیم که شرکت دانش بنیان چیست؟ و ضمن معرفی قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان ، شرایط و شاخص های عمومی و اختصاصی این گروه از شرکت ها، را نیز توضیح دادیم و گفتیم که برای برخورداری شرکت دانش بنیان از تسهیلات قانونی، لازم است تا علاوه بر اعضای این شرکت، کالاها و خدمات تولید شده در این شرکت نیز دارای شرایط قانونی باشند.
از آنجا که ثبت شرکت دانش بنیان، همانند سایر شرکت ها، شرط قانونی برخورداری از مزایای ذکر شده در قوانین تاسیس این شرکت ها بوده و با توجه به اینکه ثبت این شرکتها، از طریق سامانه ثبت شرکت دانش بنیان، امکان پذیر می باشد، در این بخش به معرفی سامانه ثبت شرکت دانش بنیان می پردایم. لازم به ذکر است ، به دلیل اینکه ثبت شرکت دانش بنیان، در دو مرحله و از طریق دو سامانه جداگانه انجام می گیرد، در این قسمت از مقاله، این دو سامانه به طور جداگانه، توضیح داده می شوند.
سامانه جامع ثبت شرکت ها : کلیه شرکت های دانش بنیان، همانند سایر شرکت های تجاری، لازم است تا ابتدا در سامانه جامع ثبت شرکت ها به ثبت برسند. سامانه جامع ثبت شرکت ها، که آدرس آن، irsherkat.ssaa.ir بوده، بخشی از سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، می باشد. ثبت اینترنتی تاسیس شخصیت حقوقی، ثبت تغییرات، پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی، ثبت نام اظهارنامه دفتر ثبت تجاری، درخواست کد فراگیر و ثبت اینترنتی انصراف از درخواست در سایت اداره ثبت شرکت ها ، از امکانات این سامانه می باشد.
سامانه مرکز شرکت های دانش بنیان: پس از اینکه شرکت دانش بنیان، در سامانه جامع ثبت شرکت ها و در قسمت ثبت اینترنتی تاسیس شخصیت حقوقی به ثبت رسید، لازم است تا مدیران شرکت، برای اخذ مجوز و تاییدیه از سامانه مرکز شرکت های دانش بنیان، اقدام نمایند. سامانه مرکز شرکت های دانش بنیان به آدرس daneshbonyan.isti.ir، امکانات متنوعی را برای شرکت های دانش بنیان فراهم کرده که از آن جمله این امکانات، می توان به ارائه قوانین تاسیس و آیین نامه های مرتبط با شرکت دانش بنیان، ارائه فهرست ارزیابین و کارگزاران، آموزش و مشاوره، خدمات مالی و اداری و ارائه آخرین اخبار مرتط با شرکت های دانش بنیان، اشاره نمود.
در بخش های قبل، به این سوال پاسخ دادیم که شرکت دانش بنیان چیست؟ و پس از توضیح در خصوص قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان، سامانه ثبت شرکت دانش بنیان را معرفی کرده و گفتیم که برای ثبت شرکت دانش بنیان، باید از طریق دو سامانه یعنی، سامانه جامع ثبت شرکت ها و سامانه مرکز شرکت های دانش بنیان، اقدام نمود. در این بخش، به توضیح نحوه تاسیس و ثبت شرکت دانش بنیان می پردازیم که دارای دو مرحله کلی بوده و مطابق روند زیر می باشد:
ثبت شرکت دانش بنیان در سامانه جامع ثبت شرکت ها
نحوه و روند ثبت شرکت دانش بنیان در سامانه جامع ثبت شرکت ها، همانند ثبت سایر شرکت ها می باشد که در ادامه، توضیح داده شده است. لازم به ذکر است که مطابق قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان، این شرکت، می تواند در قالب موسسه نیز ثبت گردد.
مرورگر دستگاه خود را باز کرده و آدرس سامانه جامع ثبت شرکتها یعنی irsherkat.ssaa.ir را جستجو نموده تا وارد صفحه اصلی این سایت شوید. پس از ورود به صفحه اصلی، سربرگ تاسیس شخصیت حقوقی را انتخاب نموده و گزینه پذیرش درخواست تاسیس شخصیت حقوقی را فعال کنید.
پس از تعیین نوع شخصیت حقوقی یا شرکت مورد نظر خود، دکمه ادامه را کلیک نمایید.
در این مرحله از مراحل تاسیس و ثبت شرکت دانش بنیان، اطلاعات خواسته شده، از جمله محل ثبت، مدت فعالیت، شماره تلفن و ایمیل را در کادرهای مربوطه، وارد نمایید. سپس، کد پستی را در کادر مشخص شده، وارد کنید. به این ترتیب، سامانه جامع ثبت شرکت ها به طور خودکار، آدرس مربوط به آن کد پستی را برای شما نمایش می دهد. در نهایت، دکمه گام بعدی را کلیک نمایید.
در این صفحه، اطلاعات هویتی نماینده قانونی شرکت که متقاضی ثبت شرکت بوده را وارد کرده و دکمه گام بعدی را بزنید.
در این مرحله از مراحل تاسیس و ثبت شرکت دانش بنیان، می توانید تا حداکثر، پنج نام برای شرکت انتخاب نمایید.
در صفحه جدید، پس از تعیین گروه و زیر گروه فعالیت شرکت، توضیحات مربوط به آن را در کادر مشخص شده، وارد کرده و دکمه ثبت را بزنید.
در این مرحله، پس از تعیین نوع و میزان سرمایه شرکت، اعم از سرمایه نقدی و عیرنقدی، دکمه گام بعدی را کلیک نمایید.
در این مرحله از مراحل تاسیس و ثبت شرکت دانش بنیان، پس از وارد کردن اطلاعات مربوط به هیات مدیره شرکت، دکمه گام بعدی را بزنید.
در مراحل پایانی، به ترتیب، شعبه و روزنامه کثیرالانتشار شرکت را تعیین کرده و در انتها، دکمه ثبت را کلیک کرده تا ثبت شرکت مورد نظر شما، در سامانه جامع ثبت شرکت ها انجام گیرد.
ثبت شرکت دانش بنیان در سامانه مرکز شرکت های دانش بنیان
شرکت دانش بنیان، پس از ثبت در سامانه جامع ثبت شرکت ها، به منظور دانش بنیان کردن شرکت و برخورداری از مزایا و تسهیلات مندرج در قوانین تاسیس شرکت های دانش بنیان، لازم است تا در سامانه مرکز شرکت های دانش بنیان، نیز ثبت شوند. نحوه ثبت شرکت در سامانه مرکز شرکت های دانش بنیان، مطابق راهنمای زیر می باشد:
مرورگر دستگاه خود را باز کرده و سامانه مرکز شرکت های دانش بنیان به آدرس daneshbonyan.isti.ir، را جست و جو نمایید تا مطابق تصویر زیر، وارد صفحه اصلی سامانه شوید.
در قسمت شروع، بر روی گزینه سامانه ثبت نام شرکت ها کلیک نمایید.
به منظور ثبت شرکت دانش بنیان در سامانه مرکز شرکت های دانش بنیان، بر روی دکمه ثبت نام کلیک نمایید.
اطلاعات مربوط به شناسه ملی شرکت، نام شرکت، شماره همراه، رمز عبور و عدد تصویر امنیتی را در کادرهای مربوطه وارد کرده و دکمه ثبت را کلیک نمایید.
پس از ورود به سامانه، به منظور ثبت شرکت دانش بنیان، در سامانه مرکز شرکت های دانش بنیان، اطلاعات مربوطه را وارد و مدارک لازم را بارگذاری کرده و در نهایت دکمه ذخیره را کلیک نمایید. لازم به ذکر است که شناسه ملی شرکت، با مراجعه به سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی، به آدرس www.ilenc.ir، قابل دریافت می باشد.
در بخش های قبل، پس از پاسخ به این سوال که شرکت دانش بنیان چیست؟ نحوه تاسیس و ثبت شرکت دانش بنیان در سامانه جامع ثبت شرکت ها و سامانه مرکز شرکت های دانش بنیان را توضیح دادیم. از آنجا که ثبت این گروه از شرکت ها، همانند سایر انواع شرکت، مستلزم ارائه مدارک لازم می باشد، در این بخش، به معرفی مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان پرداخته که شامل موارد زیر می باشد:
آگهی تاسیس شرکت به همراه آخرین تغییرات آن، که در روزنامه رسمی، به ثبت رسیده.
رزومه شرکت
تعهد نامه داشتن نظام نامه مالی برای شرکت دانش بنیان.
تصویر آخرین اظهارنامه مالیاتی فرستاده شده به سازمان امور مالیاتی کشور
تصویر اساسنامه شرکت
کپی شناسنامه و کارت ملی اعضا هیات مدیره شرکت
کپی مدارک تحصیلی اعضا هیات مدیره و موسسین
آخرین لیست رد شده بیمه شرکت و خلاصه حقوق و مزایای دریافتی کارمندان
در کنار مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان، سوال مهم دیگری که در رابطه با ثبت شرکت دانش بنیان، مطرح می شود، این سوال بوده که هزینه ثبت شرکت دانش بنیان چقدر می باشد؟ به همین دلیل، در بخش بعد، به توضیح هزینه ثبت شرکت دانش بنیان می پردازیم.
در بخش های قبل، ضمن پاسخ به این سوال که شرکت دانش بنیان چیست؟ سامانه مربوط به این نوع از شرکتها، نحوه ثبت و مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان توضیح داده شد. از آنجا که بحث هزینه، در تاسیس هر نوع از شرکت، از مسائل بسیار مهم در رابطه با تاسیس آن شرکت می باشد، در این بخش، به توضیح هزینه ثبت شرکت دانش بنیان می پردازیم.
هزینه های ثبت شرکت دانش بنیان، شامل این موارد می باشد: هزینه صدور گواهی عدم سوء پیشینه (70 هزار تومان به روش حضوری و 20 هزار تومان به روش اینترنتی)، هزینه تعیین نام شرکت (50 هزار تومان)، هزینه حق الثبت شرکت (10 هزار تومان)، هزینه ابطال تمبر سرمایه شرکت(معادل نیم در هزار سرمایه شرکت)، هزینه پست مدارک شرکت(حدود 35 هزار تومان) و هزینه چاپ آگهی تاسیس در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار(از 268 هزار تومان به بالا).
هم چنین، هزینه حداقل سرمایه ، برای برخی از شرکتها، نیز باید به عنوان بخشی از هزینه ثبت شرکت دانش بنیان، در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، حداقل سرمایه، جهت تشکیل و ثبت شرکت تعاونی عام، 10 میلیون تومان و برای ثبت شرکت تعاونی خاص، یک میلیون تومان بوده که حداقل یک سوم آن، باید در هنگام ثبت شرکت، از سوی موسسان، به حساب شرکت واریز شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرکت دانش بنیان در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرکت دانش بنیان پاسخ دهند.
برای مشاوره شرکت دانش بنیان
برای مشاوره شرکت دانش بنیان
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 80000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©