بیمه مشاغل آزاد جزو بیمه های تامین اجتماعی است که توسط صاحبان مشاغل آزاد و کارفرمایان که تحت پوشش بیمه اجباری نیستند استفاده می شود. متقاضیان پرداخت بیمه مشاغل آزاد ۱۴۰۲ بایستی به سازمان تامین اجتماعی مراجعه کرده و قراردادی را با عنوان بیمه اختیاری تنظیم نمایند.
برای مشاوره بیمه مشاغل آزاد
برای مشاوره بیمه مشاغل آزاد
بیمه مشاغل آزاد از بیمه های خویش فرمای سازمان تامین اجتماعی کشور است. تقریبا تمامی مشاغل آزاد و افرادی که تحت عنوان کارفرما مشغول به کار هستند، می توانند از بیمه مشاغل آزاد به عنوان بیمه خویش فرما یا اختیاری استفاده نمایند. این بیمه برای افرادی که از بیمه خاصی استفاده نمی کنند و تحت پوشش بیمه دیگری نیستند مورد استفاده قرار می گیرد.
در بیمه مشاغل آزاد معمولا اگر کارگری که در یک کارگاه یا کارخانه فعالیت می کند در صورت بیمه نشدن از سوی کارفرما می تواند به اختیار خود تحت پوشش این بیمه قرار گیرد. البته لازم به ذکر است خدمات بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی 1402 شامل قوانین حمایت دولتی نمی باشد و در سطح حمایت کمتری قرار می گیرد.
معمولا در بیمه اختیاری 26 درصد به تمامی خدمات شامل مستمری و بازنشستگی به فرد بیمه شده تعلق می گیرد، این در حالی است که در بیمه مشاغل آزاد تمامی خدمات تقسیم شده و بر اساس درصد به آن ها هزینه تعلق می گیرد. در این مقاله توضیحات کاملی درباره بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی ۱۴۰۲، نحوه ثبت نام آن و نرخ حق بیمه در سال جاری ارائه شده است.
بیمه مشاغل آزاد از بیمه های خویش فرمای سازمان تامین اجتماعی کشور است که متقاضیانی که فاقد هرگونه بیمه اجباری بوده و از خدمات بیمه استفاده نمی کنند، می توانند در طی قرارداد با سازمان تامین اجتماعی برای کسب کار و کار خود و در صورتی که کارفرما هستند برای پرسنل خود نیز از بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی ۱۴۰۲ استفاده نمایند.
این بیمه مانند بیمه خویش فرما دارای مزایا و خدمات مستمری و بازنشستگی مانند خدمات درمانی، بیمه از کار افتادگی و بیمه فوت می باشد. سابقه این بیمه مانند بیمه شدگان اجباری سازمان تامین اجتماعی خواهد بود. متقاضیانی که دارای سابقه بیمه ارتش و یا آموزش و پرورش هستند، برای در نظر گرفتن سابقه بیمه بایستی مبلغی را به سازمان تامین اجتماعی بپردازند. اگر متقاضی در شرکتی مشغول به کار است، پرداخت حق بیمه به عهده شرکت می باشد و امکان پرداخت بیمه مشاغل آزاد به صورت جداگانه برای فرد وجود نخواهد داشت.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1402، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
متقاضیان دریافت بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی، بایستی دارای شرایط دریافت این بیمه باشند یعنی از بیمه اجباری استفاده نکرده و پیش از درخواست بیمه مشاغل آزاد از بیمه خویش فرما استفاده کرده باشند. البته شرایط کلی بیمه مشاغل آزاد شامل موارد زیر است:
الف. حداکثر میزان سن برای تحت پوشش قرار گرفتن بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی ۱۴۰۲ برای زنان 45 و برای مردان 50 سال است. لذا افرادی که دارای سن بالاتر هستند در صورتی می توانند از این بیمه استفاده نمایند که دو برابر مازاد حق سنی خود دارای سابقه پرداخت بیمه باشند.
ب. اگر متقاضیان پرداخت بیمه مشاغل آزاد سابقه پرداخت 10 سال حق بیمه را داشته باشند، بدون نیاز به رعایت شرط سنی می توانند از این طرح استفاده نمایند.
ج. بیمه مشاغل شامل مزایایی بازنشستگی و فوت نیز خواهد بود، اما میزان بیمه برای این افراد با نرخ 12 درصد محاسبه می شود.
د. معمولا پس از 5 سال پرداخت حق بیمه، نحوه محاسبه حق بیمه فرد تغییر می کند.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1402، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
متقاضیان برای ثبت نام بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی 1402 بایستی پس از ثبت نام به مراکز و شعب سازمان تامین اجتماعی مراجعه کرده و فرم مربوطه را تکمیل نمایند. پس از بررسی نتیجه طی 2 ماه اعلام می شود. مدارک مورد نیاز برای ثبت نام این بیمه شامل موارد زیر است:
اصل و کپی شناسنامه کارت ملی و فرد متقاضی
پنج قطعه عکس ۴*۳ جدید
اصل و کپی شناسنامه خانواده فرد متقاضی
اصل و کپی کارت ملی خانواده
ارائه شماره بیمه در صورت سابقه بیمه
کارت پایان خدمت یا کارت معافیت سربازی (جهت آقایان)
کپی پروانه کسب
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1402، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
حق بیمه مشاغل آزاد در بازه های زمانی شش ماهه اول و دوم سال و بر اساس میزان درصد پوشش دهی بیمه از 12، 14 تا 18 درصد متفاوت است. در ادامه این قسمت حق بیمه مشاغل آزاد در بازه زمانی شش ماهه اول و دوم سال ارائه شده است.
مبلغ حق بیمه مشاغل آزاد در شش ماهه اول | مبلغ حق بیمه مشاغل آزاد در شش ماهه دوم |
۱۲ درصد: ۵۱۸ هزار و ۲۸۹ تومان |
۱۲ درصد: ۵۰۱ هزار و ۵۷۰ تومان |
۱۴ درصد: ۶۰۴ هزار و ۶۷۰ تومان |
۱۴ درصد: ۵۸۵ هزار و ۱۶۵ تومان |
۱۸ درصد: ۷۷۷ هزار و ۴۳۳ تومان |
۱۸ درصد: ۷۵۲ هزار و ۳۵۵ تومان |
بر اساس جدول اعلام شده در بالا حق بیمه مشاغل با اینکه از حد نسبی حق بیمه هایی مانند بیمه اختیاری بالاتر است، اما در بخش درمانی پوشش دهی کاملی را برای خانواده ارائه نمی کند.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1402، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
متقاضیان بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی 1402 به منظور پرداخت حق این بیمه بایستی به سایت تامین اجتماعی مراجعه کرده و نسبت به ثبت نام اقدام نمایند. در ادامه راهنمای تصویری نحوه پرداخت حق بیمه ارائه شده است.
1. متقاضیان به منظور پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد ابتدا باید در سایت تامین اجتماعی ثبت نام کرده و سپس از منوی اصلی سایت گزینه بیمه شدگان خاص را انتخاب نمایند.
2. متقاضیان در اینجا پس از مشاهده آیین نامه بر روی گزینه تایید و ادامه کلیک کرده تا ادامه مراحل پرداخت حق بیمه مشاغل نمایش داده شود.
3. در مرحله بعدی شرایط عقد قرارداد بیمه مشاغل آزاد نمایش داده می شود. متقاضیان پس از مطالعه شرایط گزینه موافقم را انتخاب نمایند.
4. مرحله بعدی شامل شرایط عقد قرارداد است که متقاضیان پس از مطالعه بایستی گزینه ادامه را انتخاب نمایند.
5. بعد از انتخاب گزینه ادامه در مرحله قبل متقاضیان بایستی مبلغ ماهانه پرداختی مورد نظر را با توجه به توضیحات ارائه شده وارد کرده و سپس گزینه محاسبه را انتخاب نمایند.
6. پس از تعیین مبلغ پرداختی ماهانه اگر در قرارداد بیمه مشاغل آزاد نیاز به معاینات اولیه باشد، صفحه مانند شکل زیر نمایش داده شده که متقاضیان بایستی گزینه مربوط را انتخاب نمایند.
7. پس از تایید تمامی شرایط قرارداد متقاضیان باید گزینه پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد را انتخاب نمایند.
8. بعد از اینکه متقاضیان گزینه پرداخت را در مرحله قبل انتخاب کردند، تعداد ماه های مورد نظر پرداخت نشان داده می شود که پس از تعیین میزان مورد نظر به صفحه درگاه بانکی هدایت می شوند.
پس از اتمام پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد یک کد رهگیری در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1402، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
متقاضیانی که از بیمه مشاغل آزاد استفاده می کنند به منظور دریافت فیش بیمه می توانند به شعبه سازمان تامین اجتماعی شهر خود مراجعه کرده و پس ارائه درخواست رمز اینترنتی نسبت به دریافت فیش و پرداخت غیر حضوری اقدام نمایند. از مزایای این فیش می توان صرفه جویی در زمان، بی نیاز بودن به مراجعه حضوری و هزینه های ایاب و ذهاب و دسترسی آسان در هر زمان جهت پرداخت حق بیمه اشاره کرد. متقاضیان برای دریافت فیش بیمه مشاغل آزاد باید سامانه سازمان تامین اجتماعی مراجعه کرده و ثبت نام اولیه را انجام دهند. در ادامه راهنمای تصویری نحوه دریافت فیش بیمه ارائه شده است.
1. متقاضیان دریافت فیش بیمه مشاغل آزاد باید ابتدا به سامانه یکپارچه تامین اجتماعی مراجعه نمایند که پس از ورود صفحه ای مانند شکل زیر نمایش داده می شود.
2. متقاضیان در ادامه کد ملی و رمز اینترنتی را وارد نمایند. در صورتی که صفحه تغییر رمز مانند شکل زیر نمایش داده شد. ابتدا رمز اینترنتی چاپ شده را در سطر اول و سپس رمز عبور جدید را وارد کرده و گزینه تغییر کلمه عبور را انتخاب نمایند.
3. در مرحله بعد پس از ورود به سامانه از بخش عملیات بیمه شدگان گزینه درخواست برگه پرداخت را انتخاب نمایند.
4. در صفحه نمایش داده شده مانند شکل زیر، ابتدا مدت پرداخت را مشخص کرده سپس بر روی گزینه ثبت درخواست کلیک نمایند.
5. پس از وارد کردن مدت زمان ماه (عددی بین 1 تا 12) به منظور دریافت فیش بیمه مشاغل آزاد، از منوی عملیات بیمه شدگان گزینه دریافت برگه پرداخت را انتخاب نمایند.
6. در صفحه پردازش درخواست در زمان بررسی درخواست متقاضیان بایستی کمی صبر کنند، این عملیات معمولا چند دقیقه طول می شد. پس از بررسی نتیجه درخواست به صورت صدور یا عدم صدور نمایش داده می شود.
زمانی که درخواست پس از بررسی تایید شود، حالت صدور فیش بیمه مشاغل آزاد نمایش داده شده و سپس شناسه برگ پرداخت و مبلغ در لیست نمایش داده می شود. متقاضیان می توانند فیش را به صورت غیر حضوری از طریق همراه بانک پرداخت نمایند. همچنین متقاضیان می توانند مانند شکل بر روی آیکون ذره بین در بخش امکانات کلیک کرده و نسخه چاپی فیش بیمه مشاغل آزاد را پرینت بگیرند.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1402، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
حق بیمه مشاغل آزاد هر ساله بر طبق میزان حقوق دریافتی، حق مسکن و غیره توسط وزارت کار تعیین شده که در بازه های زمانی شش ماهه اول و دوم سال متغیر است. میزان نرخ بیمه مشاغل آزاد ۱۴۰۲ با توجه به افزایش 57 درصدی از سال گذشته به شرح زیر می باشد:
سهم تعیین شده برای شخص | ماه های 30 روزه | ماه های 31 روزه |
مبلغ قابل پرداخت برای کارفرما (سهم کارفرما) |
639/522/8 ریال |
226/726/8 ریال |
مبلغ قابل پرداخت برای کارگر (سهم کارگر) |
847/593/2 ریال |
808/655/2 ریال |
مبلغ کل حق بیمه قابل پرداخت |
485/116/11 ریال |
035/382/11 ریال |
لازم به ذکر است حق بیمه مشاغل آزاد اعلام شده در جدول بالا تنها بر اساس افزایش نرخ نسبت به سال گذشته است و این مقدار تقریبی اعلام شده است.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، مربوط به سال گذشته بوده و به محض اعلام برای سال 1402، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بیمه مشاغل آزاد 1402 در کانال تلگرام موضوعات سرمایه گذاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دریافت فیش بیمه مشاغل آزاد ۱۴۰۲ پاسخ دهند.
برای مشاوره بیمه مشاغل آزاد
برای مشاوره بیمه مشاغل آزاد
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 110000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©