برای مشاوره گواهی انحصار وراثت ، مراحل دریافت و مدارک لازم آن
برای مشاوره گواهی انحصار وراثت ، مراحل دریافت و مدارک لازم آن
مرگ واقعهای است که آثار و تبعات حقوقی دارد ، از جمله انتقال دارایی متوفی به وراث است . وراث شخصی که از دنیا می رود باید از کلیه اموال و دارایی های منقول و غیرمنقول متوفی فهرستی به اداره دارایی حوزه محل سکونت متوفی ارایه نمایند و رسید آن را دریافت داشته و با سایر مدارک مورد نیاز که در ادامه مقاله نام برده شده است ، درخواست صدور گواهی انحصار وراثت را به دادگاه تقدیم کرده تا تکلیف دارایی و میزان سهم هریک از وراث از دارایی متوفی که به ارث می برند مشخص گردد . از این رو در این مقاله به بررسی اینکه گواهی انحصار وراثت چیست و نحوه اخذ گواهی انحصار وراثت می پردازیم .
در پاسخ به این سوال که گواهی انحصار وراثت چیست باید گفت ، گواهی است که به درخواست وراث از مراجع قضایی صادر می شود که شامل مشخصات ، تعداد وراث ، نسبت آنها با متوفی و سهم آنها از ماترك می باشد . در واقع اولین قدم وراث برای تعیین و تکلیف اموال متوفی ، انحصار وراثت است . مقررات مربوط به گواهی انحصار وراثت در قانون تصدیق انحصار وراثت مصوب 1309 و قانون امور حسبی بیان شده است .
برای بررسی مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت بعد از فوت هر شخص ، اداره ثبت احوال فوت را در رایانه ثبت می کند و سپس شناسنامه فرد متوفی باطل می شود و گواهی فوت صادر می گردد . وراث متوفی باید برای تقسیم ترکه به شورای حل اختلاف اخرین اقامتگاه متوفی با در دست داشتن مدارک ذیل مراجعه نمایند و فرم مخصوص انحصار وراثت ( درخواست صدور گواهی انحصار وراثت ) را تکمیل نمایند . لازم به ذکر است که برای گرفتن گواهی انحصار وراثت نیاز نیست حتما وراث اقدام نمایند بلکه هر ذینفع دیگر مثلا طلبکاران متوفی نیز می توانند از شورای حل اختلاف تقاضای صدور گواهی انحصار وراثت نمایند . در ضمن اقدام یك نفر از افراد ( وراث یا ذینفعان ) مذكور برای امضاء و ارایه دادخواست انحصار وراثت کافی است .
بعد از دادن دادخواست دادگاه با بررسی اسناد و مدارک موجود در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار یا محلی اگهی می دهد با هزینه شخص متقاضی درخواست گواهی انحصار وراثت ، تا اگر شخصی معترض است مراجعه نماید پس از طی زمان یک ماه از تاریخ نشر آگهی در روزنامه اگر شخص معترضی وجود نداشته باشد گواهی انحصار وراثت صادر می گردد .
ارائه مدارک لازم، شامل شناسنامه، کارت ملی و جواز دفن و پرداخت هزینه های مربوطه، از جمله هزینه خرید قبر و تغسیل و تکفین متوفی، گرفتن مباشر و اخذ گواهی فوت از پزشکی قانونی، در صورتی که علت فوت، مشکوک بوده، از مهم ترین نکات حقوقی مراسم تدفین و خاکسپاری می باشد.
با راه اندازی سامانه های اینترنتی متعدد، در حال حاضر، امکان انجام برخی مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت به شکل اینترنتی و از طریق سایت انحصار وراثت اینترنتی برای متقاضیان این گواهی فراهم شده است.
مدارک لازم برای اخذ گواهی انحصار وراثت که باید به شورای حل اختلاف ارائه شود :
- گواهی فوت
- شناسنامه متوفی
- کارت ملی متوفی
- شناسنامه وراث
- کارت ملی وراث
- استشهادیه (تنظیم شده در دفترخانه اسناد رسمی به اضافه گواهی امضا توسط سردفتر)
- وصیت نامه (در صورت وجود) . برای آشنایی با مراحل انحصار وراثت کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد گواهی انحصار وراثت چیست ، مراحل دریافت و مدارک لازم در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون گواهی انحصار وراثت چیست ، مراحل دریافت و مدارک لازم پاسخ دهند .
برای مشاوره گواهی انحصار وراثت ، مراحل دریافت و مدارک لازم آن
برای مشاوره گواهی انحصار وراثت ، مراحل دریافت و مدارک لازم آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 110000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©