برای مشاوره عقد وکالت و انقضای آن
برای مشاوره عقد وکالت و انقضای آن
یکی دیگر از عقود پرکاربرد در جامعه عقد وکالت می باشد . مردم در روابط اجتماعی خود ممکن است با مشکلاتی مواجه بشوند که خود شخصا نتوانند انجام دهند یا نیاز به مشاوره یا حضور یک فرد متخصص داشته باشند . حق انتخاب وکیل در امور مدنی و کیفری یک حق تضمین شده در قانون اساسی می باشد . بر همین اساس ، قانونگذار به بررسی عقد وکالت در مواد 656 تا 783 قانون مدنی پرداخته است . عقد وکالت همانطور که در مقاله شرایط صحت معامله گفتیم ، باید دارای شرایط صحت قرارداد باشد . به همین دلیل در این مقاله به بررسی عقد وکالت و انقضای آن می پردازیم .
عقد وکالت طبق ماده 656 عقدی است که یک نفر ، دیگری را برای انجام امری نایب خودش می کند . وکالت اصولا با اجرت است اما طبق ماده 659 می تواند مجانی باشد . اجرت وکیل به سه صورت امکانپذیر است :
1 - در قرارداد ذکر شده باشد . 2 - عرف تعیین می کند . 3 - به میزان اجرت المثل تعیین شود .
قرارداد وکالت می توان به دو صورت باشد :
1- وکالت عام : یعنی وکالت کلی است و موکل به وکیل می گوید ، می توانی درباره این ملک هر کاری لازم است انجام بدهی .
2 - وکالت خاص : مثلا موکل به وکیل می گوید ، می توانی این ملک را بفروشی در اینجا وکالت مقید است و موکل فقط وکالت در فروش را به وکیل خود داده است .
لازم به ذکر است که اگر وکالت در مورد خاص باشد ، اختیارات و وظایف وکیل مشخص است به همین دلیل وکالت در مورد خاص بهتر می باشد و امکان سو استفاده وکیل از بین می رود .
گاهی شخص وکالت بلاعزل به وکیل می دهد و کلیه اختیارات قانونی را از خود سلب می کند . در این مورد مشکلات فراوانی ایجاد می شود .
انقضای وکالت طبق ماده 678 قانون مدنی به چند طریق امکانپذیر است ، از جمله : عزل وکیل – استعفای وکیل – موت یا جنون وکیل یا موکل .
- عزل وکیل : موکل هر وقت بخواهد می تواند وکیل را عزل کند ، مگر اینکه وکالت وکیل و یا عدم عزل در ضمن عقد لازمی شرط شده باشد . لازم به ذکر است تمام کارهای که وکیل قبل از رسیدن خبر عزلش در حدود وکالت خود انجام دهد نسبت به موکل نافذ است .
استعفای وکیل : بعد از این که وکیل استعفا داد ، اگر همچنان موکل بر اجازه خود باقی باشد ، وکیل می توان در حدود وکالتش اقدام نماید .
- موت یا جنون وکیل یا موکل : موت ، سفیه شدن یا جنون موکل یا وکیل موجب بطلان وکالت است .
- هرگاه مال موضوع وکالت از بین برود .
- وکیل موضوع وکالت را انجام دهد .
- موکل خود قبل از وکیل موضوع وکالت را انجام دهد . مثلا اگر وکالت در فروش زمین یا ملکی را به وکیل بدهد بعد خود زودتر آن زمین یا ملک را بفروشد .
برای مطالعه بیشتر درباره عقد وکالت و انقضای آن در کانال تلگرام حقوق قراردادها عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عقد وکالت و انقضای آن پاسخ دهند .
برای مشاوره عقد وکالت و انقضای آن
برای مشاوره عقد وکالت و انقضای آن
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 110000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©