مهریه چیست
مهریه عبارت است از مالی که به موجب عقد نکاح به ملکیت زن در آمده و می تواند در آن تصرف نموده و یا هر زمان بخواهد آن را مطالبه نماید و شوهر موظف به پرداخت آن خواهد بود .
برای مشاوره مهریه و احکام قانونی آن
برای مشاوره مهریه و احکام قانونی آن
یکی از حقوق مالی زن ، مهریه است که به موجب عقد ازدواج به وی تعلق می گیرد . به موجب عقد ، زن مالک مهریه می شود و می تواند هر زمان که بخواهد آن را مطالبه کند . بعلاوه اینکه زن از حق حبس در مطالبه مهریه نیز برخوردار است . از جمله انواع مهریه رایج می توان به مهریه عند المطالبه و مهریه عندالاستطاعه اشاره نمود که هر یک از آنها احکام مخصوص به خود را دارند .
با توجه به اینکه این روزها آمار پرونده های محکومیت در خصوص مطالبه مهریه فراوان شده است ، قانونگذار شرایط جدیدی را هم برای مطالبه مهریه پیش بینی کرده است . بنابراین در این مقاله اینکه مهریه چیست ، انواع مهریه و پرداخت مهریه را مورد بررسی قرار می دهیم .
مهریه چیست
از جمله حقوق مالی که به موجب عقد ازدواج به زن تعلق می گیرد ، مهریه یا مهر می باشد. به موجب ماده 1082 قانون مدنی : " به مجرد عقد ، زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید " . همانگونه که از این ماده مشخص می شود ، به محض اینکه عقد نکاح میان زوجین واقع شد ، زن مالک مهر می شود و هیچ چیز نمی تواند جلوی این مالکیت را بگیرد .
هرچند که در عمل ، بسیار اتفاق می افتد که زن موقع طلاق بخواهد این مهریه را مطالبه کند ؛ اما او از زمان عقد و هر زمان که بخواهد می تواند مهریه را مطالبه کند . به هرحال ، مسائلی همچون رابطه نامشروع ، نشوز زن یا عدم تمکین و یا هر عمل دیگری از جانب زن ، مانع از استحقاق زن نسبت به مهریه نیست . البته در برخی از موارد ، زن مستحق مهریه نخواهد بود که موارد عدم تعلق مهریه به زن نامیده می شود و مرد معاف از پرداخت مهریه است .

انواع مهریه
برخلاف عقد موقت ، تعیین مهریه در عقد دائم شرط لازم و ضروری برای صحت عقد نیست . بنابراین ، در صورتی که در زمان عقد ، مهریه ای تعیین نشده باشد نیز عقد صحیح است و طرفین می توانند بعد از ازدواج در مورد مهریه توافق کنند . به همین دلیل ، بسته به اینکه مهریه در حین عقد تعیین شده باشد یا نشده باشد ، می توان انواع مهریه را شناسایی کرد که انواع آن اعم اند از مهر المسمی ، مهر المثل و مهر المتعه .
به لحاظ عرفی و در رابطه با چگونگی پرداخت و مطالبه مهریه نیز می توان آن را به مهریه عند المطالبه و مهریه عند الاستطاعه تقسیم کرد که با یکدیگر متفاوت بوده و احکام خاص خود را دارند . تفاوت این دو نوع مهریه از جهت آن است که برای دریافت مهریه عندالاستطاعه ، زن باید استطاعت یا توانایی مرد برای پرداخت مهریه را در دادگاه ثابت کند .
پرداخت مهریه
همانطور که در قسمت های قبل اشاره شد ، به دلیل اینکه زن به محض عقد مالک مهریه می شود ، می تواند هر زمان که بخواهد اقدام به مطالبه مهریه کند و مرد موظف به پرداخت مهریه به زن می باشد . علاوه بر این ، این امکان نیز وجود دارد که زن با رعایت احکام قانونی ، اقدام به بخشش مهریه به شوهر نموده و او را از پرداختن مهریه معاف نماید .
امروزه بدلیل مشکلات ناشی از ازدیاد پرونده های مربوط به مهریه ، رویه ای متفاوت با قبل به لحاظ پرداخت مهریه پیش بینی شده است ، از جمله مهریه تا یکصد و ده سکه ؛ که بر این اساس ، تنها به میزان صد و ده سکه از مهریه زن ضمانت اجرای کیفری ( جلب شوهر ) را دارد و برای مازاد بر آن ، نمی توان شوهر را به صورت کیفری تعقیب کرد .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهریه و احکام قانونی آن در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مهریه و احکام قانونی آن پاسخ دهند .

سوالات متداول
1- مهریه چیست و در چه صورتی به زن تعلق می گیرد ؟
مهریه مالی است که به موجب عقد نکاح شوهر به زن تملیک نموده و هر زمان پس از عقد ، زن می تواند آن را مطالبه نماید که توضیحات کامل در این خصوص ضمت مقاله ارائه شده است .2- انواع و اقسام مهریه زن کدامند ؟
مهریه را از جهات مختلف می توان تقسیم بندی کرد که از جمله آنها ، تقسیم مهریه به عند المطالبه و عند الاستطاعه و همچنین مهر المثل ، مهر المسمی و مهر المتعه است که برای آشنایی با آنها می توانید به مقاله مراجعه نمایید .3- مطالبه مهریه از طرف زن به چه صورت است و چه شرایطی دارد ؟
مطالبه مهریه در هر زمان پس از عقد نکاح می تواند ضمن تقدیم دادخواست به دادگاه خانواده انجام شود که برای آشنایی با این موضوع می توانید مقاله را ملاحظه نمایید .برای مشاوره مهریه و احکام قانونی آن
برای مشاوره مهریه و احکام قانونی آن
» مهریه عقد موقت
» بخشیدن مهریه ، مدارک و مراحل آن
پاسخ مشاور:
با سلام در صورتی که مادرشما مهریه شان را آن زمان مطالبه نکردند یا بخشیده اند دیگر نمی توانند بعد از طلاق و گذشت مدت 25 سال مطالبه کنند .
پاسخ مشاور: سلام، بله مهریه زن به محض عقد نکاح به ایشان تعلق گرفته بوده و اینگونه موضوعات نیز خللی به حق مهریه ایشان وارد نمی سازد.
پاسخ مشاور: سلام اگر مبلغ مهریه زیر بیست میلیون تومان باشد به شورای حل اختلاف مراجعه و در غیر این صورت به دادگاه خانواده مراجعه نمایید .
پاسخ مشاور: سلام، مهریه زن به صورت کامل به وی تعلق می گیرد؛ منتها به میزان 110 سکه آن قابلیت جلب کیفری دارد.
پاسخ مشاور: سلام، بله زن هر زمان بخواهد می تواند مهریه را مطالبه نماید.
پاسخ مشاور: خیر دوست عزیز خیانت زوجه موجب عدم پرداخت مهریه نمی شود.
پاسخ مشاور: سلام، بله ، به چنین طلاقی طلاق خلعی نیز گفته می شود و میزان بخشش مهریه به توافق میان زوجین بستگی دارد و مبلغ خاصی ندارد.
پاسخ مشاور: سلام، در صورتی که اقساط مهریه به شما پرداخت نشود می توانید ایشان را بازداشت نمایید.
پاسخ مشاور: سلام، بله در صورتی که رابطه زناشویی رخ نداده باشد، نصف مهریه به ایشان تعلق می گیرد.
پاسخ مشاور: سلام، بله می توانید اموال ایشان را بابت مهریه توقیف نمایید . برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص به مقاله " روش های مطالبه مهریه " مراجعه بفرمایید.
پاسخ مشاور: سلام، یعنی مهریه تعیین شده حین عقد نکاح که پرداخت آن به زن ، منوط به استطاعت و توانایی مالی مرد است.
پاسخ مشاور: سلام، مطالبه مهریه در صلاحیت دادگاه خانواده است .
پاسخ مشاور: سلام. مقاله مربوط به " روش های مطالبه مهریه " را مطالعه بفرمایید . موفق باشید.
پاسخ مشاور: سلام، دادگاه اقساط مهریه را با توجه به توانایی مرد تعیین می کند. موفق باشید.
پاسخ مشاور: سلام باید به دادگاه تقاضای اعسار تقدیم کنید ، در آن صورت دادگاه آن را قسط بندی می کند.
پاسخ مشاور: سلام. در هر حال پرداخت آن ضروری است.
پاسخ مشاور: سلام، پرداخت مهریه عندالاستطاعه به توانایی مالی مرد بستگی دارد و شما باید اموال ایشان را به دادگاه معرفی کنید.
پاسخ مشاور: شما در هر صورت باید تمام مهریه را پرداخت کنید ، تا 110 سکه حکم زندان ندارد ولی برای بیشتر از آن حکم زندان وجود دارد . اقساط شدن مهریه منوط به این است که عدم توانایی پرداخت خود را ثابت کنید ضمن اینکه در شرایط خاصی می توان ملک شما را بابت مهریه توقیف کرد .
پاسخ مشاور: یک خانه که داخل آن زندگی میکند از مستثنیات دین محسوب می گردد و نمی توانید بابت مهریه دریافت نمایید . در صورت نداشتن اموال به صورت اقساط از حقوق ایشان کسر می گردد .
پاسخ مشاور: یک چهارم از حقوق مرد را می شود بابت مهریه به صورت قسطی دریافت کرد .
پاسخ مشاور: برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله «طلاق از چه راه ها و روش هایی امکانپذیر است »مراجعه نمایید .
پاسخ مشاور: سلام ممنون. خیر تاثیری در مهریه ندارد .
پاسخ مشاور: سلا برای کسب اطلاع در این زمینه مقاله « مهریه عقد موقت » را مطالعه نمایید .
پاسخ مشاور: بخشش مهریه شفاها قابل اثبات نیست و باید به موجب سند یا مدرکی باشد .
پاسخ مشاور: سلام. اگر عقد موقت ثبت شده باشد می توانید مستقیما به اداره ثبت مراجعه نمایید . در غیر این صورت برای اثبات عقد موقت و مهریه آن باید به دادگاه خانواده مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: عقد موقت در صورت عدم تعیین مهریه باطل است .
پاسخ مشاور: مهریه را هم از طریق دادگاه و هم از طریق اداره ثبت می توانید دریافت کنید . برای مطالعه در این باره به مقاله نحوه مطالبه مهریه مراجعه نمایید .
پاسخ مشاور: سلام. هم از طریق دادگاه و هم از طریق اجرایی ثبت .
پاسخ مشاور: سلام. مطالبه مهریه هم به طریق ثبتی امکانپذیر است و هم از طریق دادگاه خانواده . برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص ، به مقاله " راههای گرفتن مهریه " مراجعه بفرمایید .
پاسخ مشاور: سلام. در مهریه عندالاستطاعه ، پرداخت به توانایی و استطاعت مرد بستگی خواهد داشت .
پاسخ مشاور: برای مطالعه در این باره باید به مقاله مریه عندالمطالبه چیست مراجعه کنید.
پاسخ مشاور: بله مهریه عندالمطالبه مهریه ای است که زن هر زمان اراده کند می تواند آن را مطالبه کند .
پاسخ مشاور: سلام. بله ، این امر امکانپذیر است .
پاسخ مشاور: سلام. بله ، مهریه زن به محض عقد نکاح به وی تعلق می گیرد و می تواند هر زمان که بخواهد آن را مطالبه کند .
پاسخ مشاور: سلام. گرفتن مهریه هم از طریق دادگاه ممکن است ، و هم از طریق اجرای ثبت .
پاسخ مشاور: سلام. خیر ، پرداخت مهریه زن ارتباطی به تمکین از طرف او ندارد .
پاسخ مشاور: سلام. هم از طریق دادگاه و هم از طریق اجرای ثبت .
پاسخ مشاور: سلام . پرداخت مهریه عندالاستطاعه به توانایی مالی مرد بستگی خواهد داشت . برای دریافت اطلاعات بیشتر ، به مقاله مهریه عندالاستطاعه مراجعه نمایید .
پاسخ مشاور: سلام. اگر عقد موقت به ثبت نرسیده باید به دادگاه مراجعه نمایید . برای دریافت اطلاعات بیشتر به مقاله " مهریه عقد موقت " مراجعه بفرمایید .
پاسخ مشاور: در صورتی که ازدواج شما ثبت شده باشد می توانید از طریق دادگاه و اداره ثبت مهریه خود را دریافت کنید و در صورت عدم ثبت ازدواج باید ابتدا در دادگاه ازدواج را ثابت کنید و بعد برای مهریه می توانید به شهادت شهود یا اقرار خود مرد استناد کنید .
پاسخ مشاور: مهریه عندالاستطاعه مهریه ای است که در صورت استطاعت مالی مرد پرداخت می شود .
پاسخ مشاور: مهریه را هم میتوان از طریق ارائه دادخواست به دادگاه مطالبه نمود و هم از طریق اداره ثبت .
پاسخ مشاور: در صورتی بخشش قابل اثبات باشد برای دادگاه قابل استناد است .
پاسخ مشاور: خیر مرد موظف به پرداخت مهریه است .
پاسخ مشاور: مهریه از دو روش ارائه دادخواست به دادگاه و هم چنین از طریق اداره ثبت وجود دارد .
پاسخ مشاور: سلام. اگر بخواهید می توانید با پرداختن مقداری از مهریه همسرتان را راضی به طلاق دادن کنید .
پاسخ مشاور: در صورتی که زن باکره باشد ، مهریه به نصف تقلیل می یابد .
پاسخ مشاور: سلام. بله . برای دریافت اطلاعات بیشتر به مقاله " مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت " مراجعه نمایید .
پاسخ مشاور: سلام. اگر عقد موقت ثبت نشده ، باید به دادگاه مراجعه نمایید .
پاسخ مشاور: بله بخشیدن مهریه باید توسط سند ثابت شود .
پاسخ مشاور: تمکین در برابر نفقه است .
پاسخ مشاور: سلام . بله ، بله ، پرداخت مهریه عندالاستطاعه به توانایی مرد بستگی دارد .
پاسخ مشاور: بله مهریه از لحظه وقوع عقد بر گردن مرد است .
پاسخ مشاور: سلام. برای اطلاعات بیشتر به مقاله " مهریه عقد موقت " مراجعه بفرمایید .
پاسخ مشاور: سلام. اگر بتوانید بخشیدن مهریه توسط همسرتان را با شهادت در دادگاه اثبات کنید ، از پرداخت آن معاف می شوید .
پاسخ مشاور: سلام . به محض اینکه صیغه عقد خوانده شد ، مرد موظف به پرداخت آن می شود .
پاسخ مشاور: سلام . پرداخت مهریه عندالاستطاعه به توانایی مرد برای پرداخت آن بستگی خواهد داشت . برای دریافت اطلاعات بیشتر به مقاله " مهریه عندالاستطاعه " مراجعه نمایید .
پاسخ مشاور: سلام . ممنون از شما . در صورتی که صیغه ازدواج به ثبت رسیده باشد می توانید به اجرای ثبت مراجعه کنید و مهریه را وصول کنید ؛ در غیر این صورت باید به دادگاه خانواده مراجعه کرده و ابتدا صیغه را با شهادت شهود یا اقرار به اثبات برسانید تا بتوانید مهریه را دریافت کنید . برای دریافت اطلاعات بیشتر به مقاله "مهریه عقد موقت " مراجعه بفرمایید .
پاسخ مشاور: سلام . بله ، زن در صورت عدم تمکین مستحق نفقه نیست .
پاسخ مشاور: سلام. موارد عدمم تعلق مهریه استثنایی و کم هستند . مانند اینکه عقد باطل باشد و نزدیکی هم صورت نگرفته باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر به مقاله " موارد عدم تعلق مهریه به زن " مراجعه نمایید .
پاسخ مشاور: سلام . کاملا درست است . با این توصیف از بسیاری از مشکلات ناشی از عدم پرداخت مهریه کاسته می شود .
پاسخ مشاور: سلام . شما لطف دارید .
پاسخ مشاور: سلام. بله ، وصول مهریه عندالاستطاعه دشوار تر است .
پاسخ مشاور: سلام . بر اساس قانون امکانپذیر است ، اما مرسوم نیست .
پاسخ مشاور: خیر بخشیدن مهریه باید در یک سند رسمی یا عادی صورت بگیرد تا متعبر باشد .
پاسخ مشاور: سلام . پرداخت مهریه عندالاستطاعه کاملا به توانایی مرد جهت پرداخت مهریه بستگی دارد .
پاسخ مشاور: خیر مهریه هر تعداد سکه که باشد ، همه آن پرداخت می شود .
پاسخ مشاور: بخشیدن مهریه به صورت زبانی اعتباری ندارد و باید به موجب یک سند رسمی یا عادی صورت بگیرد .
پاسخ مشاور: سلام. بله ، در صورتی که مرد نتواند مهریه را به طور یکجا بپردازد مهریه قسط بندی می شود .
پاسخ مشاور: سلام . خیر ؛ مهریه خانم حتی در صورت عدم تمکین بایستی بطور کامل به او پرداخت شود . حکم عدم تمکین تنها باعث از بین رفتن نفقه ایشان می شود .
پاسخ مشاور: سلام. بله ؛ مهریه شما در این حالت نصف خواهد شد .
پاسخ مشاور: سلام. مهریه عندالاستطاعه نوعی از مهریه است که تنها در صورتی که مرد استطاعت یا توانیی پرداخت آن را داشته باشد ، می توان آن را مطالبه کرد . به همین دلیل ، زن باید استطاعت مرد را اثبات کند و اموالی را از شوهرش به دادگاه معرفی کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد ، به مقاله مربوط به مهریه عندالاستطاعه مراجعه بفرمایید .
پاسخ مشاور: سلام. در برخی از شرایط استثنایی ممکن است که مهریه ای به زن تعلق نگیرد . به عنوان مثال اگر عقد بنا به دلیلی باطل باشد و رابطه زناشویی هم میان زن و مرد رخ نداده باشد ، زن مستحق مهریه نیست . لکن به عنوان مثال رابطه نامشروع زن و یا عدم تمکین زن یا حتی درخواست طلاق از سوی زن سبب محرومیت او از مهریه نخواهد شد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص به مقاله مربوط به موارد عدم تعلق مهریه به زن مراجعه بفرمایید .
پاسخ مشاور: مهریه حق قانونی شماست که در صورت صلاحدید می توانید آن را ببخشید .
پاسخ مشاور: هم در عقد دائم و هم در عقد موقت زن به محض وقوع عقد مالک مهریه می شود اما این به معنای پرداخت فوری نیست .
پاسخ مشاور: سیاست هایی در راستای کاهش تعداد زندانیان وجود دارد .
پاسخ مشاور: با سلام. از جمله شرایط صحیح بودن عقد موقت یا صیغه آن است که هنگام عقد مهریه و مدت زمان آن معلوم و مشخص باشد . بنابراین ، بنظر می رسد که چنین عقدی باطل است .
پاسخ مشاور: سلام. به محض عقد ازدواج ، مهریه زن بر عهده مرد قرار می گیرد و تمکین یا عدم تمکین خانم ارتباطی به پرداخت مهریه نخواهد داشت . با حکم عدم تمکین شما ، تنها از حق نفقه محروم خواهید شد .
پاسخ مشاور: سلام. بله درسته . در واقع مهریه یکی از حقوق مالی است که به محض عقد به زن تعلق می گیرد و هر زمان می تواند مهریه اش را مطالبه نماید .
پاسخ مشاور: سلام. تا میزان 110 سکه ، ضمانت اجرای کیفری حبس بایت عدم پرداخت مهریه اعمال می شود .
پاسخ مشاور: سلام. بله ، به لحاظ قانونی و شرعی مرد موظف به پرداخت مهریه است . تفاوت این دو مهریه در آن است که مرد در صورتی موظف به پرداخت مهریه است که مال و اموالی داشته باشد . بار اثبات دارا بودن مرد نیز بر عهده زن قرار دارد و باید اموال مرد را به دادگاه معرفی کند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص به مقاله مهریه عندالاستطاعه مراجعه بفرمایید .
پاسخ مشاور: بله عقد موقت بدون تعیین مهریه باطل است .
پاسخ مشاور: مهریه عند الاستطاعه زمانی پرداخت می شود که زن توانایی مالی مرد برای پرداخت مهریه را ثابت کند .
پاسخ مشاور: سلام مهریه از لحظه وقوع عقد به زن تعلق می گیرد و عدم تمکین باعث از بین رفتن آن نمی شود .
پاسخ مشاور: در هر صورت مرد موظف به پرداخت مهریه است .
پاسخ مشاور: سلام. اگر مرد توانایی پرداخت مهر به صورت یکجا را نداشته باشد ، دادگاه آن را قسط بندی می کند .
پاسخ مشاور: سلام. اگر اموالی دارند ، می توانید آنها را بابت توقیف معرفی نمایید .
پاسخ مشاور: بله باید بخشش مهریه را به وسیله یک سند ثابت کرد .
پاسخ مشاور: سلام. بله ، با مراجعه به اداره ثبت می توانید اموال را بابت مهریه توقیف نمایید .
پاسخ مشاور: بله مهریه جز دیون ممتاز است و بعد از فوت مرد حتما به زن پرداخت می شود .
پاسخ مشاور: بله مشاوران ما در حال آماده سازی مقالات بیشتر در خصوص مهریه هستند .
پاسخ مشاور: بخشیدن مهریه تنها با سند عادی یا رسمی قابل اثبات است .
پاسخ مشاور: سلام. شما باید دارا بودن ایشان را برای دادگاه به اثبات برسانید و اموالی از او معرفی نمایید .
پاسخ مشاور: سلام. از زمان عقد قابل مظالبه و پرداخت است .
پاسخ مشاور: مهریه به نرخ روز پرداخت خواهد شد
پاسخ مشاور: سلام. بایستی مدرک پرداخت آن را خود شما به دادگاه ارائه کنید .
پاسخ مشاور: سلام. دریافت حکم عدم تمکین ارتباطی به پرداخت مهریه نخواهد داشت ، تنها سبب از بین رفتن حق نفقه همسرتان می شود .
پاسخ مشاور: سلام. بر طبق رویه دادگاه ها ، چنین امری قابل پذیرش به نظر نمی رسد .
پاسخ مشاور: سلام . در قانون مدنی مواردی پیش بینی شده است که مرد از پرداخت مهریه معاف است . مانند آنکه عقد میان طرفین باطل بوده باشد ، قبل از تعیین مهریه و روابط زناشویی یکی از زوجین فوت کند . در صورتی هم که طلاق قبل از رابطه زناشویی باشد ، زن مستحق نصف مهریه است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص به مقاله موارد عدم تعلق مهریه به زن مراجعه بفرمایید .
پاسخ مشاور: بعد از تقسیط مهریه مرد می تواند از کشور خارج شود اما نمی تواند مهریه را پرداخت نکند ، می توانید از این موضوع شکایت کنید .
پاسخ مشاور: سلام. عرف و شئونات عامه مردم مستثنیات دین را تعیین می کند .
پاسخ مشاور: سلام. بله ، در صورتی که بخواهید در دوران عقد جدا بشوید ، تنها مستحق نصف مهریه هستید که دی این خصوص ، به پزشکی قانونی معرفی خواهید شد .
پاسخ مشاور: سلام. خیر ؛ در صورتی که در سند ازدواج قید بشود کافیست .
پاسخ مشاور: معادل مهریه زن را از اموال او بازداشت یا توقیف می شود و در صورت عدم پرداخت مهریه زن ، اقدام به فروش اموال مرد و پرداخت آن به زن می کنند .
پاسخ مشاور: می توانید از طریق ارائه قبض آب و برق هم ملک را توقیف کنید ضمن اینکه می توانید با ارائه آدرس پستی از دادگاه بخواهید پلاک ثبتی را استعلام نماید .
پاسخ مشاور: سلام . برای پرداخت مهریه عندالاستطاعه ممکن است دادگاه اقدام به قسط بندی کردن مهریه کند .
پاسخ مشاور: ممنون از نظر شما
پاسخ مشاور: سلام . بخشیدن مهریه توسط زن را در صورتی می توان اثبات کرد که سندی در این خصوص به دادگاه ارائه شود . بخشیدن مهریه به صورت کلامی توسط ایشان برای اثبات به دادگاه کافی نیست .
پاسخ مشاور: سلام. در عقد دائم تعیین نشدن مهریه به صحت عقد لطمه ای وارد نمی کند . اما در عقد موقت حتما باید مهریه ذکر شود . مطالبه مهریه در عقد دائم و موقت نیز به محض جاری شدن صیغه عقد امکانپذیر است .
پاسخ مشاور: سلام. قسط بندی مهریه بر اساس توانایی مالی مرد تعیین خواهد شد .
پاسخ مشاور: اگر انتقال اموال بعد از طرح دادخواست مطالبه مهریه باشد ، معامله به قصد فرار از دین محسوب می شود و اعتباری ندارد .
پاسخ مشاور: در حال حاضر قانونی در این باره تصویب نشده است .
پاسخ مشاور: سلام و ممنون. چنین مطلبی در مقررات قانونی پیش بینی نشده است . برای دریافت اطلاعات بیشتر، به مقاله مربوط به حضانت فرزندان بعد از طلاق مراجعه بفرمایید .
پاسخ مشاور: سلام . محاسبه مهریه به نرخ روز خواهد بود .
پاسخ مشاور: سلام و وقت بخیر ؛ خیر . عقد دائم بدون تعیین مهریه نیز صحیح و معتبر است و زن و مرد می توانند بعد از عقد ، بر سر مهریه توافق کنند . فرمایش شما در خصوص عقد موقت صحیح است ، چرا که یکی از ارکان صحیح بودن عقد موقت آن است که مهریه حین عقد تعیین شود .
پاسخ مشاور: سلام. خیر ؛ در صورتی که مرد امکان پرداخت مهریه را داشته باشد ، تا همان اندازه موظف به پرداخت آن است .
پاسخ مشاور: سلام ، شما در صورتی می توانید بخشیدن مهریه توسط همسرتان را برای دادگاه اثبات کنید که سندی در این خصوص به دادگاه ارائه کنید . اعم از اینکه آن سند در دفترخانه تنظیم شده باشد ، یا در یک سند عادی بر روی برگه نوشته شده باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص ، به مقاله مربوط به بخشیدن مهریه مراجعه کنید .
پاسخ مشاور: سلام. عدم سکونت همسر در منزل مشترک سبب اثبات عدم تمکین ایشان است ؛ البته به این شرط که یکی از موارد مجاز عدم تمکین وجود نداشته باشد . نکته مهم این است که اثبات عدم تمکین همسر شما سبب از بین رفتن حق مهریه ایشان نمی شود ؛ تنها سبب از بین رفتن حق نفقه است .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |