بذل مدت در ازدواج موقت
برای مشاوره بذل مدت در ازدواج موقت
برای مشاوره بذل مدت در ازدواج موقت
بر اساس ماده 1139 قانون مدنی " طلاق مخصوص عقد دائم است و زن منقطعه به انقضای مدت یا بذل آن از طرف شوهر از زوجیت خارج می شود " . لذا بر اساس این ماده یکی از اسباب انحلال عقد نکاح را می توان بذل مدت دانست .
بذل مدت را تنها می توان در عقد موقت جاری کرد . از آن رو که یکی از شرایط درستی عقد موقت تعیین زمان است ، عقد موقت صرفا در همان محدوده زمانی صحیح و معتبر است . اما اگر مرد تمایل داشته باشد ، می تواند مدتی را که از عقد باقی مانده است به زن ببخشد که در اصطلاح حقوقی به آن بذل مدت می گویند . علاوه بر این ، مرد می تواند به زن وکالت دهد که مدت را به خود ببخشد . به همین دلیل ، در این مقاله به بررسی اینکه بذل مدت چیست و ماهیت بذل مدت در صیغه خواهیم پرداخت .
بذل مدت چیست
همانطور که گفته شد ، عقد در قانون مدنی به شیوه دائم و موقت می تواند انجام گیرد . هرکدام از این دو نوع عقد شیوه های انحلال مخصوص به خود را دارند . یکی از روش های انحلال عقد موقت ، بذل مدت است . بذل مدت صرفا مخصوص عقد موقت است و در عقد دائم راه ندارد .
از آنجا که مدت در عقد موقت به نفع مرد تلقی می شود ، وی می تواند از این نفع بگذرد و مدتی را که باقی مانده است را به زن ببخشد . به این عمل حقوقی بذل مدت می گویند . مطابق تعریفی که از بذل مدت ارائه شد ، بذل مدت صرفا از طرف مرد به عمل می آید ؛ با این وجود مرد می تواند برای بذل مدت به زن وکالت بدهد تا به نیابت از او مدت باقی مانده را به خود بذل نماید و اقدام به بخشیدن مدت صیغه موقت نماید .
مانند آنکه شوهر به زن وکالت دهد که در صورت وقوع حادثه معینی مانند سوء رفتار مرد و یا ترک زندگی خانوادگی از جانب او یا مسافرت طولانی ، بقیه مدت را به خود بذل کند و یا اینکه به زن وکالت دهد تا هرگاه بخواهد بقیه مدت را به خود ببخشد .
علاوه بر این ، در شرایطی که مدت عقد موقت طولانی است و مرد به وظایف زناشویی خود عمل نمی کند ، زن باید بتواند به دادگاه مراجعه کرده و الزام شوهر به بذل مدت را از دادگاه بخواهد که در این صورت دادگاه حکم به بخشیدن مدت صیغه موقت صادر خواهد کرد .
حتما بخوانید: الزام مرد به بذل مدت در صیغه

ماهیت بذل مدت
همانگونه که گفتیم اساسا بذل مدت به اراده شوهر به وقوع می افتد . بخشیدن مدت در ازدواج موقت با طلاق متفاوت است ؛ طلاق یک ایقاع تشریفاتی است که به صیغه خاص و با حضور دو مرد عادل انجام می شود . اما بذل مدت به هیچگونه تشریفاتی نیاز ندارد .
ادامه عقد موقت از حقوق مرد است و هرگاه بخواهد می تواند از آن صرفنظر کند . لذا وجود شرایطی که برای صحت طلاق لازم است ، مانند اینکه طلاق نباید در زمان عادت ماهیانه باشد ، در بذل مدت لازم و ضروری نیست . فلذا می تواند با هر لفظی واقع بشود .
اما برای صحت بذل مدت یا بخشیدن مدت زمان صیغه موقت مرد باید عاقل و بالغ و رشید و مختار باشد و همچنین بایستی اراده خود را اعلان کند و قصد درونی او به تنهایی اثری نخواهد داشت . فلذا می توان گفت که بذل مدت ماهیت ویژه ای دارد که با فسخ نکاح و طلاق متفاوت است .
در ادامه بخوانید: عده بذل مدت چقدر است
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بذل مدت یا بخشیدن مدت در ازدواج موقت ، در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوق تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون بذل مدت یا بخشیدن مدت در ازدواج موقت پاسخ دهند .

سوالات متداول
1- بذل مدت در ازدواج موقت یعنی چه ؟
بذل مدت عقد موقت یا صیغه یکی از راه های خاتمه عقد موقت است و به موجب آن ، مرد باقی مانده مدت عقد موقت را به زن می بخشد که این مطلب در مقاله به صورت مفصل توضیح داده شده است .2- بذل مدت در عقد موقت به چه صورت انجام می شود ؟
بذل مدت در عقد موقت تشریفات بخصوصی ندارد و با اراده مرد صورت می پذیرد که شرح این موضوع ضمن مقاله ارائه شده است .3- آیا زن می تواند اقدام به بذل مدت در صیغه نماید ؟
بذل مدت اصولا در اختیار مرد است ، مگر در شرایط بخصوصی که زن بر اساس آن بتواند به دادگاه مراجعه کرده و تقاضای بذل مدت نماید یا از شوهر وکالت داشته باشد که برای دریافت اطلاعات کامل در این باره می توانید مقاله را مطالعه نمایید .برای مشاوره بذل مدت در ازدواج موقت
برای مشاوره بذل مدت در ازدواج موقت
پاسخ مشاور: سلام اگر رابطه در حد زنا باشد زنای محصنه است اما اثبات آن بسیار دشوار می باشد وگرنه رابطه نامشروع.
پاسخ مشاور: سلام شرط ازدواج مجدد و ارث امکان پذیر نیست
پاسخ مشاور: سلام، بله .
پاسخ مشاور: سلام، مخاطب محترم در وهله اول ، ایشان باید بذل مدت نمایند . اما در صورتی که دسترسی به ایشان نداشته باشید، باید به دادگاه خانواده مراجعه کرده و پس از اثبات عقد موقتتان ( با شاهد یا اقرار ) ، تقاضای الزام مرد به بذل مدت نمایید . در این صورت ، دادگاه به نمایندگی از ایشان می توانند باقی مدت را به شما بذل نموده و از زوجیت وی رها سازند .
پاسخ مشاور: سلام، بعد از اینکه بذل مدت کردند ، عقد موقت به اتمام رسیده است . برای ازدواج ، باید مجددا عقد جدیدی خوانده شود .
پاسخ مشاور: سلام. اگر مدت عقد طولانی بود ، می توانستید تقاضای الزام به بذل مدت به دادگاه بدهید . به نظر می رسد مناسبترین راه ، گفتگوی خانوادگی با ایشان باشد .
پاسخ مشاور: سلام. می توانید دادخواست الزام به بذل مدت اقامه کنید .
پاسخ مشاور: سلام. می توانید تقاضای الزام ایشان به بذل مدت را به دادگاه ارائه دهید . البته در صورتی که بتوانید عسر و حرج خود را برای دادگاه ثابت کنید .
پاسخ مشاور: سلام. خیر ، تمدید مدت نیازمند عقد جدید با رضایت طرفین است .
پاسخ مشاور: سلام. بذل مدت در درجه اول حق مرد است . اما اگر ایشان دچار عسر و حرج شوند می توانند اقدام قانونی برای الزام به بذل مدت انجام دهند .
پاسخ مشاور: سلام. خیر شرط نیست .
پاسخ مشاور: سلام. می توانید تقاضای بذل مدت به دادگاه خانواده ارائه نمایید .
پاسخ مشاور: خیر ، بذل مدت با طلاق متفاوت است .
پاسخ مشاور: بله ، در این شرایط زن می تواند با مراجعه به دادگاه خانواده ، دادخواست الزام به بذل مدت عقد موقت را به دادگاه ارائه کند
پاسخ مشاور: اساسا بذل مدت در عقد موقت به خواست و تقاضای مرد است و او می تواند هر زمان که بخواهد باقی مدت را به زن ببخشد
پاسخ مشاور: خیر بذل مدت برای عقد موقت است .
پاسخ مشاور: سلام. بله ، مگر اینکه زن از جانب مرد وکالت داشته باشد ، یا دچار عسر و حرج شود .
پاسخ مشاور: سلام. بله ، بذل مدت مخصوص عقد موقت است .
پاسخ مشاور: سلام. بله ، مخصوصا در مواردی که زمان عقد موقت طولانی است .
پاسخ مشاور: خیر بذل مدت تنها برای ازدواج موقت است .
پاسخ مشاور: سلام ، در شرایطی که مرد حقوق او را ایفا نکند ، و با طولانی بودن مدت عقد زن دچار عسر و حرج شود .
پاسخ مشاور: سلام. خیر ، با بذل مدت عقد موقت به پایان می رسد .
پاسخ مشاور: سلام. بله ، بذل مدت مخصوص عقد موقت است .
پاسخ مشاور: سلام. بذل مدت از حقوق مرد در عقد موقت است . اما اگر زن از این بابت دچار عسر و حرج شود ، می تواند تقاضای بذل مدت به دادگاه بدهد .
پاسخ مشاور: سلام. بذل مدت صرفا مخصوص عقد موقت است .
پاسخ مشاور: سلام. بله می توان تقاضای بذل مدت را به دادگاه ارائه نمود .
پاسخ مشاور: سلام. خیر ارتباطی ندارند .
پاسخ مشاور: خیر بذل مدت باعث از بین رفتن حقوق مالی زن نمی شود .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |