ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه توسط مرد
در این مقاله به ضمانت اجرای حقوقی عدم پرداخت نفقه زن و ضمانت اجرای کیفری عدم پرداخت نفقه زن خواهیم پرداخت .
برای مشاوره ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه توسط مرد
برای مشاوره ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه توسط مرد
در اکثر خانواده های ایرانی ، زنان به امور خانه داری مشغول هستند و از همین رو اموال و درامد کافی برای تأمین مخارج خود و شرکت در هزینه های خانواده را ندارند ؛ لذا عدم پرداخت نفقه زن موجب مشکلات عدیده ای در روابط خانوادگی می گردد . بدلیل اهمیتی که برای پرداخت نفقه در روابط بین زوجین متصور است ، پرداخت نفقه زن برای مردان الزام آور شده است . مطابق ماده 1106 قانون مدنی در عقد دائم نفقه زن به عهده شوهر است . این یکی از مزایایی است که قانونگذار برای زنان در نظر گرفته که در صورت وجود شرایط تعلق نفقه به زن پرداخت می شود . ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه توسط مرد به دو نوع حقوقی و کیفری در قانون پیش بینی شده است که در این مقاله به ضمانت اجرای حقوقی عدم پرداخت نفقه زن و ضمانت اجرای کیفری عدم پرداخت نفقه زن خواهیم پرداخت .
ضمانت اجرای حقوقی عدم پرداخت نفقه زن
مطابق ماده 1111 قانون مدنی زن می تواند در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه ، به محکمه رجوع کند . در این صورت محکمه میزان نفقه را معین و شوهر را به دادن آن محکوم خواهد کرد . همچنین ، طبق ماده 1129 قانون مدنی در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم محکمه و الزام او به دادن نفقه ، زن می تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر را اجبار به طلاق می نماید . همچنین است در صورت عجز از دادن نفقه .
بنابراین ، ضمانت اجرای حقوقی عدم پرداخت نفقه زن ناظر به حالتی است که زن از طریق دادگاه های حقوقی اقدام به ارائه دادخواست حقوقی مطالبه نفقه نموده و نفقه خود را مطالبه می کند که در این حالت در صورت وجود شرایط تعلق نفقه به زن ، مرد موظف به پرداخت نفقه به وی خواهد شد . بعلاوه اینکه اگر مرد به دلایلی نتواند نفقه زن را بپردازد ، برای زن حق طلاق بوجود خواهد آمد .

ضمانت اجرای کیفری عدم پرداخت نفقه زن
عدم پرداخت نفقه ، علاوه بر ضمانت اجرای حقوقی عدم پرداخت نفقه ، ضمانت اجرای کیفری نیز خواهد داشت . در حال حاضر مطابق ماده 642 قانون تعزیرات ، هر کس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین ندهد ، یا از تأدیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع نماید ، دادگاه او را از سه ماه و یک روز تا پنج ماه حبس محکوم می نماید .
بنابر این ماده ، ضمانت اجرای کیفری عدم پرداخت نفقه زن در صورت تحقق جرم ترک انفاق ، حبس از سه ماه و یک روز تا پنج ماه تعیین شده است .
در حال حاضر با تصویب ماده 53 قانون حمایت خانواده ، این ماده نسخ شده است . بر اساس این ماده هرکس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تأدیه نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع کند ، به حبس تعزیری درجه شش محکوم می شود . تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و در صورت گذشت وی از شکایت ، در هر زمان تعقیب جزایی یا اجرای مجازات موقوف می شود . بر اساس تبصره این ماده نیز امتناع از پرداخت نفقه زوجه ای که به موجب قانون مجاز به عدم تمکین است و نیز نفقه فرزندان ناشی از تلقیح مصنوعی یا کودکان تحت سرپرستی مشمول مقررات این ماده است .
برای مطالعه بیشتر در مورد نفقه زن ، به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید .

برای مشاوره ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه توسط مرد
برای مشاوره ضمانت اجرای عدم پرداخت نفقه توسط مرد
» انواع مهریه اعم از مهرالمثل ، مهرالمتعه و مهرالمسمی
» طلاق از طرف مرد و مراحل آن
» گواهی عدم امکان سازش چیست
» شباهت و تفاوت های ازدواج دائم و موقت
» تنصیف اموال و دارایی مرد پس از طلاق و شرایط اعمال آن
» ملاقات با فرزند بعد از طلاق و زمان و مکان آن
» عدم حضور در دفترخانه برای ثبت طلاق
» حضانت فرزندان بعد از طلاق
» جلوگیری از ملاقات فرزند و ضمانت اجرای آن
» طلاق از چه راه ها و روش هایی امکانپذیر است
» عُسر و حَرَج زن و مصادیق آن
» دادگاه خانواده در چه مواردی صلاحیت دارد
پاسخ مشاور: سلام در صورتی که مدارک پرداخت نفقه را ارائه دهید می توانید از پرداخت مجدد آن امتناع نمایید .
پاسخ مشاور: سلام و با سپاس از توجه شما مخاطب محترم.
پاسخ مشاور: سلام، به روش حقوقی می توانید در شورای حل اختلاف نفقه تان را مطالبه نمایید.
پاسخ مشاور: سلام. تعیین میزان نفقه به عهده دادگاه می باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر به مقاله " مبلغ نفقه زن " مراجعه نمایید .
پاسخ مشاور: سلام، بله. نپرداختن نفقه فرزند در صورت وجود استطاعت مالی جرم است و مجازات دارد.
پاسخ مشاور: سلام، بر اساس قانون در عقد نکاح مرد مکلف به تامین معاش همسر خود می باشد.
پاسخ مشاور: سلام، بله امکان پس گرفتن شکایت وجود دارد.
پاسخ مشاور: سلام، خیر . مرد در هر صورت مکلف به پرداخت نفقه به زن خواهد بود.
پاسخ مشاور: سلام، سپاس از حسن توجه شما.
پاسخ مشاور: سلام، در هر صورت مرد مکلف به پرداخت نفقه است و زن باید از همسر خود تمکین کند ، در غیر این صورت نفقه قطع می شود.
پاسخ مشاور: سلام، بله . به حکم قانون مرد مکلف به پرداخت نفقه زن است .
پاسخ مشاور: باسلام ممنون . در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه ،ما می توانید برای طلاق به دادگاه مراجعه نمایید . شما می توانید هر زمان برای مطالبه مهریه خود اقدام کنید .
پاسخ مشاور: مجازات عدم پرداخت نفقه توسط مرد حبس تعزیری درجه شش می باشد.
پاسخ مشاور: سلام . بله ، جرم ترک انفاق ابتدا باید در دادگاه ثابت شود .
پاسخ مشاور: سلام. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص به مقاله " نفقه فرزند " مراجعه بفرمایید .
پاسخ مشاور: سلام. عدم پرداخت نفقه در مدت زمان معینی مثلا شش ماه به زن نفقه ندهد ، برای زن حق طلاق به وجود می آورد .
پاسخ مشاور: هر کس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین ندهد ، دادگاه او را از سه ماه و یک روز تا پنج ماه حبس محکوم می نماید .
پاسخ مشاور: سلام . ضمانت اجرای نفقه فرزند متفاوت است .
پاسخ مشاور: بله ضمانت اجرای کیفری عدم پرداخت نفقه توسط مرد حبس از سه ماه و یک روز تا پنج ماه است
پاسخ مشاور: سلام. در صورتی که زن تمکین نکند ، استحقاق دریافت نفقه را نخواهد داشت .
پاسخ مشاور: سلام. پرداخت نفقه به زن حتی در صورتی که شاغل باشد بر عهده شوهر است . در صورتی که نفقه را نپردازند ، ممکن است به مجازات ترک انفاق محکوم شوند .
پاسخ مشاور: سلام. بله ، می توان به جرم ترک انفاق از او شکایت کرد .
پاسخ مشاور: سلام . خیر در صورت عدم تمکین نفقه ای به زن تعلق نمی گیرد .
پاسخ مشاور: در صورتی که مرد نفقه افراد واجب النفقه خود را با وجود استطاعت یا توانایی مالی نپردازد ، به حبس تعزیری و جزای نقدی محکوم می شود .
پاسخ مشاور: سلام . در این صورت شما الزامی به پرداخت نفقه نخواهید داشت .
پاسخ مشاور: سلام. زن می تواند با مراجعه به دادگاه دادخواست مطالبه نفقه نماید و مرد موظف به پرداخت آن می باشد . در غیر این صورت ممکن است در شرایطی برای خانم حق طلاق ایجاد شود .
پاسخ مشاور: سلام ، بله . زن در صورتی از حق نفقه برخوردار است که تمکین نماید . البته در صورتی که در دوران عقد خانم از حق حبس استفاده کند هم دارای حق نفقه خواهد بود .
پاسخ مشاور: سلام. بله ، بر اساس قانون در صورتی که مرد با تمکن مالی از پرداخت کردن نفقه افراد همچون همسر و فرزندان خودداری کند ، به حبس تعزیری درجه شش محکوم می شود .
پاسخ مشاور: سلام. بله در صورتی که اجبار همسر به پرداخت نفقه ممکن نباشد ، یا شوهر استنکاف کند ، زن می تواند با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق کند .
پاسخ مشاور: سلام. بله می توانید به دادگاه مراجعه نمایید .
پاسخ مشاور: خیر بعد از طلاق نفقه به زن تعلق نمی گیرد مگر در مدت عده در طلاق رجعی
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |