دینا / سرمایه گذاری

سرمایه گذاری

در بخش سرمایه گذاری سایت دینا، اطلاعات مربوط به سرمایه گذاری در بازار های سرمایه و بورس، در انواع مختلف آن، از جمله بورس سهام و اوراق بهادار و بورس انرژی ارائه می گردد. همچنین، آخرین اطلاعات مربوط به ارزهای دیجیتال، در این بخش، در دسترس می باشد.

بازار سرمایه و بورس


» سایت مدیریت فناوری بورس تهران سایت مدیریت فناوری بورس تهران، پلتفرمی مهم برای معامله گری و دیده بانی در بازار بورس است که خدماتی نظیر تابلوخوانی، ارائه نما...

» کارگزاری سرمایه گذاری ملی ایران سامانه کارگزاری سرمایه گذاری ملی ایران​ ، برای انجام اموری چون، ثبت نام غیرحضوری در کارگزاری و ورود به سامانه های معاملا...

» کارگزاری ملل پویا سامانه کارگزاری ملل پویا، برای انجام اموری چون، ثبت نام غیرحضوری در کارگزاری و ورود به سامانه های معاملاتی آن، راه اندازی گرد...

» کارگزاری مهر اقتصاد ایرانیان سامانه کارگزاری مهر اقتصاد ایرانیان​، برای انجام اموری چون، ثبت نام غیرحضوری در کارگزاری و ورود به سامانه های معاملاتی آن، راه اند...

ارزهای دیجیتال


» صرافی توبیت صرافی توبیت، ازجمله 20 صرافی برتر در حوزه ارزهای دیجیتال است که به صورت آنلاین، به تمامی افراد دنیا، ازجمله ایرانیا...

» صرافی mexc صرافی mexc جزو صرافی های جدید در حوزه ارز دیجیتال است که با کارمزد های معاملاتی پایین خود جذابیت زیادی برای کاربران دارد. امکان ثب...

» نکات امنیتی مهم در خرید ارز دیجیتال از جمله نکات امنیتی که در هنگام خرید ارزهای دیجیتال باید به آن توجه کرد پلتفرم یا کیف پول امن و یا استفاده از رمزنگاری قوی می...

» نحوه نقد کردن ارزهای دیجیتال نقد کردن ارزهای دیجیتال، با توجه به تحریمات علیه ایران ممکن است با مشکلاتی همراه باشد. نقد شوندگی ارزهای دیجیتال در ایران، به عوام...

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

وصول چک به شیوه ثبتی یکی از مهم ترین راهکارهایی است که صاحب چک برای مطالبه وجه آن در اختیار دارد و با مراجعه به مراجع پیش بینی شده ، می تواند چک خود را به اجرا گذاشته و نسبت به وصول وجه آن اقدام نماید .

 

چک یکی از اسناد مهم و پرکاربرد برای انجام معاملات روزمره بسیاری از افراد است که گاهی با عدم پرداخت مواجه می شود . دارنده چک در صورت مراجعه به بانک و عدم دریافت تمام یا قسمتی از وجه چک ، می تواند به روش کیفری و حقوقی وجه چک را مطالبه نماید .

همچنین ، از آن رو که بر اساس قانون صدور چک ، چک های صادر شده اسناد لازم الاجرا محسوب می شوند ، می توان تقاضای رسیدگی به وجه چک پرداخت نشده را به اداره ثبت اسناد ارائه نمود . در این مقاله قصد داریم به بررسی مراحل وصول چک از طریق اجرای ثبت ، مزایای وصول چک از طریق اجرای ثبت و  معایب وصول چک از طریق اجرای ثبت بپردازیم .

مراحل وصول چک از طریق اجرای ثبت

مطابق ماده 2 قانون صدور چک ، شرط اولیه و اساسی وصول چک به شیوه ثبتی ، این است که چک باید عهده یکی از بانک های مجاز کشور صادر شده باشد . یعنی تنها چک هایی را می توان به شیوه ثبتی استرداد نمود که وجه چک توسط بانک پرداخت شود ؛ نه موسسات مالی اعتباری و صندوق های قرض الحسنه . در صورت وجود شرط مذکور ، می توان به ادارات ثبتی مراجعه و تقاضای صدور اجراییه برای وصول چک نمود . صدور اجراییه برای وصول چک به شیوه ثبتی ، مدارک زیر را لازم دارد :

اصل و فتوکپی برابر با اصل شده چک برگشتی و گواهی عدم پرداخت آن . 

کارت ملی متقاضی .

بایستی مطابقت امضای صادرکننده با نمونه آن ، توسط بانک در گواهی عدم پرداخت قید گردد .

دریافت فرم تقاضای صدور اجراییه چک از اداره ثبت و تکمیل آن .

مدارک فوق را بایستی به اداره ثبت اسناد محلی که بانک صادر کننده گواهی عدم پرداخت در آن قرار دارد ارائه نمود . به محض آن که برای چک اجراییه صادر شد ، این اجراییه به بدهکار ابلاغ می شود و او را موظف می کند ظرف مدت 10 روز نسبت به پرداخت مبلغ مندرج در چک ، فراهم نمودن ترتیبات پرداخت و یا معرفی اموال اقدام نماید . در صورتی که صادر کننده ظرف مدت 10 روز اقدامات لازم را انجام ندهد ، دارنده چک می تواند تقاضای توقیف اموال صادرکننده چک را به اداره ثبت ارایه نماید .

پیش بینی می شود که تاسیس سامانه صیاد و به دنبال آن، الزامی نمودن ثبت چک در این سامانه، کاهش حجم چک های برگشتی را در آینده به دنبال داشته که این امر به نوبه خود می تواند کاهش تعداد پرونده هایی اجرایی ثبت در زمینه وصول چک را به همراه داشته باشد.

مزایای وصول چک از طریق اجرای ثبت

مزایای وصول چک از طریق اجرای ثبت را می توان شامل موارد زیر دانست : 
- این شیوه با توجه به حجم بالای پرونده ها در مراجع حقوقی و کیفری دادگستری ، با سرعت بالاتری انجام می گیرد ؛ چرا که صدور اجراییه از طریق اداره ثبت ، تنها حدود 48 ساعت زمان نیاز دارد .
- به دلیل اینکه چک یک سند رسمی و لازم الاجراست ، طلب ناشی از چک نیازی به اثبات ندارد و اداره ثبت بر خلاف مراجع دادگستری ، هیچگونه رسیدگی انجام نداده و در مدتی کوتاه اقدام به صدور اجراییه می نماید . 
- برای وصول چک از طریق اجرای ثبت ، نیازی به پرداخت هزینه دادرسی نیست ؛ بلکه هزینه بعد از وصول چک دریافت می شود ؛ در حالی که در رسیدگی توسط مراجع دادگستری ، ابتدا باید هزینه دادرسی پرداخت شود و سپس رسیدگی شروع می شود .
- استرداد وجه چک از طریق اجرای ثبت ، محدودیت زمانی 6 ماهه پیش بینی شده در روش شکایت کیفری از چک برگشتی را نخواهد داشت .

معایب وصول چک از طریق اجرای ثبت

از جمله معایب وصول چک از طریق اجرای ثبت می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- از آن رو که وصول چک از طریق اجرای ثبت منوط به معرفی نمودن اموالی از بدهکار به اداره ثبت است ، در صورتی که طلبکار نتواند ظرف مدت یک سال اموالی از بدهکار را به اداره ثبت معرفی نماید ، هزینه اجراییه ( معادل پنج درصد وجه چک ) از خود او دریافت می شود .
- هزینه صدور اجراییه در این شیوه ، نسبت به هزینه دادرسی دعوای حقوقی و کیفری بیشتر است ؛ چرا که باید پنج درصد کل مبلغ چک را به عنوان هزینه صدور اجراییه پرداخت شود .
- توقیف اموال در شیوه ثبتی ، پس از ابلاغ اجراییه به بدهکار آغاز می شود لذا ممکن است در این فاصله بدهکار اموال خود را به دیگران منتقل نماید . اما با استفاده از شیوه حقوقی استرداد وجه چک ، صدور قرار تأمین خواسته برای جلوگیری از نقل و انتقال اموال توسط بدهکار، بدون اطلاع شخص بدهکار انجام می شود .
- اموال صادر کننده چک بی محل در صورتی توقیف می شود که این اموال جزء مستثنیات دین نباشند . توضیح آن که برخی از اموال که جزء ضروریات زندگی شخصی محسوب می شوند ، از توقیف معاف بوده و نمی توان طلب را از محل آنها وصول نمود ؛ مانند منزل ، اثاثیه و ... . لذا از آنجایی که ممکن است صادر کننده چک برگشتی بعنوان بدهکار ، اموال دیگری جز مستثنیات دین نداشته باشد ، گاها استرداد وجه چک با مشکل مواجه می شود .
همچنین ، صدور اجراییه برای وصول چک از طریق اجرای ثبت را فقط می توان علیه صادر کننده چک تقاضا نمود و علیه سایر امضا کنندگان ( پشت نویس و ضامن ) باید از طریق دادگستری اقدام کرد .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وصول چک از طریق اجرای ثبت​ در کانال تلگرام چک و سفته عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وصول چک از طریق اجرای ثبت​​​ پاسخ دهند .