برای مشاوره قرار ترک تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری
برای مشاوره قرار ترک تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری
زمانی که جرمی در جامعه به اتفاق می افتد با توجه به این که جرم دارای جنبه عمومی یا خصوصی است شاکی می تواند مدعی العموم ( دادستان ) یا شاکی خصوصی باشد که از جرم ارتکابی به وی خسارت وارد شده است ، در صورتی که جنبه خصوصی داشته باشد ، شاکی می تواند از متهم در دادسرا شکایت کند تا به جرم ارتکابی رسیدگی کنند . دادسرا شروع به تحقیقات مقدماتی می کند و در حین رسیدگی و تحقیقات ممکن است شرایطی پیش بیایید از جمله فوت متهم یا شاکی و یا جبران خسارت وارده و یا گذشت شاکی و غیره ، در این صورت دادسرا قرار مقتضی اعم از قرار تعلیق تعقیب یا موقوفی تعقیب و یا منع تعقیب و .... را صادر می کند . به همین دلیل در این مقاله به بررسی این که قرار ترک تعقیب در قانون ایین دادرسی کیفری و چیستی آن می پردازیم .
از جمله قرارهای صادره از دادسرا که در قانون ایین دادرسی کیفری از نام برده شده است ، قرار ترک تعقیب می باشد . ترک تعقیب به معنای ترک کردن و ادامه ندادن ، پروسه تحقیقات است . قرار ترک تعقیب باید قبل از صدور قرار کیفرخواست و ارسال پرونده به دادگاه صورت بگیرد . شاکی می تواند تعقیب مجدد متهم را فقط برای یکبار تا مدت یک سال از تاریخ صدور قرار ترک تعقیب ، درخواست کند . قرار ترک تعقیب درموارد و شرایط خاصی صادر می گردد .
قرار ترک تعقیب در قانون ایین دادرسی کیفری ، طبق ماده 79 تحت شرایط ذیل صادر می شود :
- در جرایم تعزیری قابل گذشت ( با گذشت شاکی ) قابل صدور است .
- فقط یک بار و در مدت زمان مشخص صادر می شود . زمانی که شاکی نمی خواهد تا کلا پرونده مختومه شود و قصد دارد به متهم مهلتی بدهد تا خسارات وارده را جبران کند ، این درخواست شاکی برای ترک تعقیب متهم به دلایل مختلفی صورت می گیرد . اعم از توافق بین شاکی و متهم و یا عدم اعتماد شاکی به متهم و ...
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قرار ترک تعقیب در آیین دادرسی کیفری در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قرار ترک تعقیب در آیین دادرسی کیفری پاسخ دهند .
برای مشاوره قرار ترک تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری
برای مشاوره قرار ترک تعقیب در قانون آیین دادرسی کیفری
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 80000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©