بخشیدن مهریه
برای مشاوره بخشیدن مهریه
برای مشاوره بخشیدن مهریه
یکی از مسائل مهمی که پیرامون مهریه مطرح می شود این است که برخی زنان پس از عقد ازدواج تمایل پیدا می کنند که مهریه خود را بخشیده یا به اصطلاح حقوقی مهریه شان را بذل کنند . چرا که به محض عقد ازدواج ، زن مالک مهریه خود شده و می تواند هرنوع تصرفی که بخواهد در آن انجام بدهد . فارغ از اینکه بخشش در دین اسلام امری پسندیده و محبوب است ، اما ممکن است که این مطلب زنان را با چالش هایی نیز مواجه کند . به همین دلیل بهتر است که بخشش مهریه با اطلاع کامل از جزئیات حقوقی مربوط به آن انجام شود . بنابراین در این مقاله به بررسی بخشیدن مهریه و مراحل و مدارک بخشیدن مهریه خواهیم پرداخت .
بخشیدن مهریه چیست
همانگونه که گفتیم ، یکی از موضوعاتی که در ارتباط با مهریه ممکن است بوجود بیاید بخشیدن مهریه است . از آن رو که زن به محض خواندن خطبه عقد مالک مهریه می شود ، می تواند هرگونه تصرفی که بخواهد در آن انجام دهد . هرگاه خانمی با استفاده از سند عادی یا رسمی ، تمام یا بخشی از مهریه خود را به شوهرش ببخشد ، به این عمل بذل یا بخشش مهریه می گویند .
بخشیدن مهریه به طرق مختلف امکانپذیر است . در واقع ، آنچه که زن در سند بذل مهریه می نویسد ممکن است که در امکان رجوع از بخشیدن مهریه موثر باشد . به این صورت که گاهی زن به موجب سند یا نوشته ای اقرار می کند که مهریه اش را از مرد گرفته است ، یا اینکه زوجه به موجب سندی ذمه مرد را اصطلاحا بری کرده است ، حالت دیگر این است که زن مهریه خود را به مرد هبه یا هدیه می کند . هرکدام از این روش ها با هم متفاوتند و آثار متفاوتی هم به جای می گذارند . چرا که اگر زن ذمه شوهرش را بری از پرداخت مهریه کند ، یا اقرار به دریافت مهریه کند ، دیگر نمی تواند از بخشیدن مهریه رجوع کند و دوباره مهریه اش را بگیرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد رجوع از بخشش مهریه کلیک کنید .

مدارک و مراحل بخشیدن مهریه
برای طی کردن مراحل بخشیدن مهریه نیازی به مراجعه به دادگاه نیست . چرا که بذل مهریه می تواند به موجب سند عادی باشد و یا به موجب سند رسمی . بخشش مهریه از طریق سند عادی یعنی اینکه زن به موجب دست نوشته ای بر روی کاغذ یا برگه ای مهریه خود را به مرد ببخشد و یا اینکه از طریق مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی ، سند رسمی مبنی بر بذل مهریه به نفع مرد تنظیم کنند .
در هر دوی این شرایط بخشیدن مهریه معتبر و صحیح است ؛ فلذا بخشیدن مهریه از طریق برگه دست نویس و بر روی کاغذ ، موجب بی اعتباری بذل مهریه و امکان رجوع از بخشش مهریه نیست . چرا که برگه دست نویس نیز یک سند عادی است و در صورت بروز اختلاف در دادگاه می توان بدان استناد کرد . مرحله بعدی بخشیدن مهریه از طریق سند رسمی این است که دفترخانه اسناد رسمی بعد از ثبت بخشش مهریه از طرف زن ، نامه ای به دفتر ثبت ازدواجی که زن و مرد ازدواجشان را در آنجا ثبت کرده اند می فرستد تا این مطلب در سند ازدواج زن و مرد نیز درج شود .
علاوه بر این ، گفته شده که یکی از مدارک مورد نیاز برای ثبت بذل مهریه در دفترخانه امضای پدر خانم است . اما از آن رو که زن مالک مهر شده می تواند به دلخواه خود هر گونه تصرفی در مهر کرده و حتی آن را ببخشد . لذا برای این امر نیازی به اجازه و امضای پدر خود نیز ندارد ، اما به لحاظ عملی دفترخانه ها تنها در صورت رضایت پدر اقدام به ثبت آن می کنند . برای مطالعه بیشتر در مورد بخشیدن مهریه بدون اذن پدر کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص بخشیدن مهریه ، به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون بخشیدن مهریه پاسخ دهند .

برای مشاوره بخشیدن مهریه
برای مشاوره بخشیدن مهریه
» مهریه چیست
» موارد عدم تعلق مهریه به زن
» مهریه عقد موقت
» مطالبه مهریه عقد موقت
» بخشیدن مهریه بدون اذن پدر
» مهریه دختر باکره
» مهریه عندالاستطاعه
» مهریه زن بعد از فوت شوهر
» مهریه عندالمطالبه
» گرفتن مهریه بدون طلاق
» راه های مطالبه مهریه
» مطالبه مهریه از طریق دادگاه
» در چه صورتی مهریه به زن تعلق نمیگیرد
» گرفتن مهریه
» مطالبه مهریه از طریق ثبت
» فرم وصول مهریه از طریق اجرای ثبت
» عدم تمکین زوجه و مهریه
» مالکیت زن بر مهریه
» مهریه فسخ نکاح
» حکم مهریه زن ناشزه
پاسخ مشاور: سلام کلیه حقوق مالی اسقاط گردد
پاسخ مشاور: سلام، بله می توانند تقاضای طلاق کنند .
پاسخ مشاور: سلام، بله مهریه از ذمه مرد ساقط شده است .
پاسخ مشاور: سلام، تصور نمی کنم مشکلی پیش بیاید .
پاسخ مشاور: سلام، برگه مذکور اعتبار قانونی داشته و در صورتی که مهریه تان را ببخشید دیگر حق مطالبه آن را نخواهید داشت .
پاسخ مشاور: بله این سند مورد قبول است .
پاسخ مشاور: سلام در صورتی که زوجین بخواهند می توانند با تنظیم یک قراداد خصوصی و بر روی برگه کاغذ اقدام به این کار کنند و آن را به امضای شهود برسانند . در این صورت ، چون این برگه یک سند عادی محسوب می شود ، در صورت بروز اختلاف میان زوجین و مراجعه به دادگاه برای رجوع از بخشیدن مهریه ، می توان به این برگه استناد کرد . ولی دفترخانه کماکان برای رسمی کردن این برگه و ثبت آن ، رضایت پدر خانم را اخذ خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله بخشش مهریه بدون اجازه پدر مراجعه نمایید .
پاسخ مشاور: سلام. اگر بخشش مهریه با سند عادی باشد ، حتما باید امضا داشته باشد . در صورتی که با زور امضا گرفته شده باشد ، می توان نسبت به اصالت سند ادعای انکار و تردید کرد .
پاسخ مشاور: سلام. اگر در دفترخانه ثبت شود ، باید اذن پدر همراه آن باشد .
پاسخ مشاور: سلام. بایستی در دادگاه با شهادت ثابت شود .
پاسخ مشاور: سلام. بخشیدن مهریه به صورت لفظی ، در صورت اختلاف بایستی در دادگاه ثابت شود .
پاسخ مشاور: سلام. دفاتر اسناد رسمی با اجازه پدر بخشیدن مهریه را ثبت می کنند .
پاسخ مشاور: سلام. به صورت لفظی و بر روی برگه هم امکانپذیر است . اما توان اثباتی سند رسمی را ندارد .
پاسخ مشاور: بله این برگه ، سند عادی محسوب می شود .
نظر شما تا حداکثر 3 روز کاری تایید و نمایش داده خواهد شد. |