دینا / خانواده / طلاق / احضاریه طلاق

احضاریه طلاق

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در پاسخ به اینکه احضاریه طلاق چیست باید گفت دادگاه در جریان رسیدگی به دادخواست طلاق ، اقدام به ارسال احضاریه طلاق می نماید که اقدامات پس از دریافت احضاریه طلاق آن است که در ساعت و روز تعیین شده در آن مرجع حضور به هم رسانید . نحوه ارسال احضاریه طلاق الکترونیکی و مدت زمان ارسال احضاریه طلاق چیزی حدودا یک ماه الی 3 ماه بسته به شهر و دادگاه های مختلف در نوسان است .

 

طلاق یا جدا شدن زن و شوهر از یکدیگر نیازمند طی تشریفات خاصی است که در قانون و رویه قضایی دادگاه ها برای این موضوع در نظر گرفته شده است . به منظور طلاق ، ابتدا هر یک از زوجین که خواهان جدا شدن و طلاق گرفتن است به دادگاه دادخواست رسیدگی می دهد و دادگاه پس از ملاحظه دادخواست طلاق و رسیدگی به دعوای طلاق ، حکم نهایی در خصوص این دعوا را صادر می کند .

البته دادگاه برای رسیدگی به دعوای طلاق ، طرف مقابل را نیز به فرایند دادرسی دعوت می نماید تا خودش یا وکیلش در جریان دادرسی دادگاه قرار بگیرند و در صورت لزوم ، از خود دفاع نمایند که این موضوع ، از طریق ارسال احضاریه طلاق انجام می شود . اما اکثر مخاطبان این سوال را مطرح می کنند که مدت ارسال احضاریه طلاق چقدر است و نحوه ارسال احضاریه طلاق چگونه است و پس از دریافت احضاریه طلاق چه اقداماتی باید انجام شود ؟

برای پاسخ دادن به این سوالات ، در ادامه این مقاله به بررسی این موضوعات می پردازیم که احضاریه طلاق چیست ، چه مدت طول می کشد تا احضاریه طلاق بیاید ، چگونه احضاریه طلاق برای همسرم فرستاده می شود و اقدامات پس از دریافت احضاریه طلاق از دادگاه کدامند .

احضاریه طلاق چیست

طلاق انواع و اقسام مختلفی دارد و در حال حاضر ، علاوه بر طلاق توافقی که با تفاهم کامل هر دوی زوجین و تنظیم توافقنامه طلاق توافقی و ارائه آن به دادگاه امکان پذیر است ، هر یک از زن و مرد می توانند برای انجام مراحل طلاق در دادگاه اقامه دعوا نمایند و دادگاه صالح به رسیدگی به دعوای طلاق ، دادگاه خانواده می باشد که این دادخواست را مورد رسیدگی قرار داده و حکم طلاق یا گواهی عدم سازش صادر می کند .

بر این اساس ، اولین مرحله از مراحل طلاق ، آن است که متقاضی با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست بدهد . این دادخواست ، به صورت الکترونیکی به دادگاه خانواده صلاحیت دار برای رسیدگی فرستاده می شود و شعبه دادگاه خانواده ، پس از دریافت دادخواست طلاق ، در صورتی که دادخواست در خصوص انواع طلاق به صورت صحیح تنظیم شده باشد ، برای پرونده وقت رسیدگی تعیین می کند و این موضوع را ضمن احضاریه طلاق به طرفین دعوا اطلاع می دهد .

بنابراین ، در پاسخ به این سوال که احضاریه طلاق چیست ، باید گفت احضاریه طلاق نوعی آگهی و اعلام از طرف شعبه رسیدگی کننده به دادخواست طلاق است و ارسال احضاریه طلاق از سوی دادگاه و دریافت احضاریه طلاق توسط هر یک از زوجین اعم از زن و یا شوهر ، به منزله آن است که طرف مقابل ، به دادگاه ، دادخواست طلاق ارائه داده است و این دادخواست به شعبه رسیدگی کننده دادگاه ارجاع داده شده است و شعبه دادگاه ، وقت رسیدگی به دعوای طلاق را تعیین کرده است .

چه مدت طول می کشد تا احضاریه طلاق بیاید

در قسمت قبل به توضیح این سوال که احضاریه طلاق چیست پرداخته شد و همانطور که اشاره شد ، موضوع دادخواست طلاق و زمان رسیدگی به دعوای طلاق توسط دادگاه خانواده ، با ارسال یک احضاریه به طرفین اطلاع داده می شود . اما سوال مهمی که در خصوص احضاریه طلاق مطرح می شود آن است که چه مدت طول می کشد تا احضاریه طلاق بیاید ؟ و به عبارت دیگر ، مدت ارسال احضاریه طلاق توسط دادگاه چقدر است ؟

این سوال معمولا از طرف کسانی مطرح می شود که همسر آنها اقدام به طرح دعوای طلاق در دادگاه نموده است ، اما اطلاع ندارند که تاریخ تشکیل جلسه رسیدگی دادگاه چه زمانی است و قصد دارند تا با تدارک اسناد و مدارک کامل و احیانا گرفتن وکیل ، در دادگاه طلاق از خود دفاع کنند . همانطور که در مقاله در دادگاه طلاق چگونه حرف بزنیم توضیح داده شد ، رسیدگی به دعاوی طلاق از طرف زن و یا حتی طلاق از طرف مرد پیچیدگی هایی دارد که قبل از دریافت احضاریه طلاق باید آنها را مد نظر قرار داد .

اما در خصوص مدت ارسال احضاریه طلاق ، باید گفت که نمی توان زمان مشخصی را تعیین کرد که در طول آن مدت ، احضاریه طلاق برای طرفین ارسال شود . به ویژه به دلیل آنکه مجتمع های قضایی خانواده در شهرهای مختلف ممکن است از لحاظ تراکم پرونده با هم فرق داشته باشند و طبعا اگر در شهری ، پرونده های مورد رسیدگی دادگاه خانواده کمتر باشند ، در مدت کوتاه تری احضاریه طلاق ارسال می شود .

اما اگر بخواهیم در پاسخ به این سوال که چه مدت طول می کشد تا احضاریه طلاق بیاید ، یک مدت زمان تقریبی بیان نماییم ، باید گفت که احضاریه طلاق معمولا در طول مدت یک ماه تا سه ماه پس از ثبت دادخواست طلاق در سامانه ثنا برای طرفین ارسال می شود و مدت زمان تشکیل جلسه رسیدگی به دعوای طلاق به اطلاع آنها می رسد که نحوه ارسال احضاریه طلاق را در قسمت بعد توضیح می دهیم .

چگونه احضاریه طلاق برای همسرم فرستاده می شود

در قسمت قبل در مورد مدت زمان ارسال احضاریه طلاق برای طرفین دعوا توضیحاتی مطرح شد . یکی دیگر از موضوعات مهم در خصوص احضاریه طلاق آن است که چگونه احضاریه طلاق برای همسرم فرستاده می شود ؟ به عبارت دیگر ، اشخاصی که دادخواست طلاق داده اند ، برای اطمینان از اینکه احضاریه طلاق به دست همسرشان رسیده باشد تا در دادگاه شرکت کنند ، می پرسند که همسرشان چطور می تواند احضاریه طلاق را ملاحظه نماید و نحوه ارسال احضاریه طلاق به چه صورت است ؟

پاسخ به این سوال ، از این جهت ضروری است که در سال های قبل ، احضاریه طلاق و به طور کلی تمامی ابلاغیه های دادگاه به صورت فیزیکی ارسال می شد و خواهان یا شاکی موقعی که شکایت یا خواسته ای را مطرح می کرد ، موظف بود آدرس یا نشانی طرف مقابل را در دادخواست بنویسد تا احضاریه ها ( از جمله احضاریه ها و ابلاغیه های مربوط به طلاق ) از این طریق به اطلاع وی برسد .

اما اخیرا سامانه ای تحت عنوان سامانه ثنا توسط قوه قضاییه راه اندازی شده است که علاوه بر ارسال الکترونیکی ابلاغیه های دادگستری مانند احضاریه ها و اخطاریه ها ، طرفین دعوا اعم از خواهان و یا خوانده می توانند تمام جزییات مربوط به روند کار پرونده خود را نیز از طریق این سامانه مشاهده نمایند . لذا در پاسخ به این سوال که چگونه احضاریه طلاق برای همسرم فرستاده می شود ، باید گفت احضاریه های مربوط به طلاق از طرف مرد یا طلاق از طرف زن ، معمولا از طریق سامانه ثنا برای طرفین ارسال می شود .

زمانی که قرار باشد در دعوای طلاق برای همسر شما احضاریه ای ارسال شود ، ابتدا پیامکی به تلفن همراه ایشان ارسال می شود و به ایشان اطلاع داده می شود که به سامانه ابلاغ ثنا مراجعه نمایند . پس از ثبت نام در سامانه ثنا و احراز هویت در این سامانه ، همسر شما می تواند به سامانه ابلاغ مراجعه نموده و احضاریه مربوط به طلاق را از قسمت ابلاغیه ها مشاهده نماید .

 

اقدامات پس از دریافت احضاریه طلاق

احضاریه طلاق ، نوعی آگهی و اعلام به شخصی است که باید در جریان دعوای طلاق در جلسه رسیدگی دادگاه حاضر شود و اگر توضیحاتی دارد ارائه نماید و به سوالات احتمالی قاضی در خصوص پرونده پاسخ گوید . لذا گاهی آقایان در دعوای طلاق از طرف زن ، احضاریه طلاق دریافت می کنند اما اطلاع ندارند که پس از دریافت احضاریه طلاق باید چه اقداماتی انجام دهند و برای طلاق کجا باید رفت . لذا در خصوص اقدامات پس از دریافت احضاریه طلاق نکاتی به شرح زیر بیان می شود :

اولا پس از اینکه پیامک احضاریه دریافت نمودید و احضاریه طلاق در حساب کاربری شما قرار گرفت ، به عنوان اولین اقدام باید به سامانه ابلاغ ثنا مراجعه نموده و متن احضاریه طلاق را در سامانه مشاهده نمایید . مراجعه به سایت ثنا این امکان را به شما می دهد تا از علت کامل صدور احضاریه طلاق مطلع شوید ؛ مثلا اگر نیاز است شهودی معرفی شوند در احضاریه طلاق به شما اطلاع داده می شود . همچنین مهلت و مدت زمان حضور شما در دادگاه طلاق نیز در احضاریه طلاق قید می شود .

دوما اینکه توصیه می شود پس از اطلاع از جزییات احضاریه طلاق ، خودتان به شخصه و یا با گرفتن وکیل پایه یک دادگستری در مرجع قضایی اعلام شده حضور به هم رسانید ؛ چرایی این امر آن است که اصولا می توانید در دعوای طلاق توضیحات مد نظر را به قاضی ارائه نموده و از حقوق خود دفاع نمایید . علاوه بر این ، اگر در زمان تعیین شده در احضاریه طلاق در دادگاه حاضر شدید بهتر است مدارک لازم در خصوص دعوای طلاق را نیز به همراه داشته باشید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص احضاریه طلاق در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون احضاریه طلاق پاسخ دهند .