دینا / خانواده / طلاق / وکالت در طلاق برای زن

وکالت در طلاق برای زن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

براساس قانون و شرع حاکم بر جامعه ما ، حق طلاق به مردان اختصاص داشته و زنان تنها در چارچوب موارد مشخص شده در قانون می توانند تقاضای طلاق کنند . البته بعضی از زوجین به توافق می رسند که حق طلاق در اختیار زن هم قرار داشته باشد . به بیان دیگر مرد حق وکالت در طلاق را به زن منتقل کرده و از این طریق زن هم می تواند بدون نیاز به داشتن معاذیر مشخص شده در قانون نسبت به طلاق اقدام کند .


همانطور که می دانید یکی از متداول ترین دعاوی که در دادگاه ها مطرح می گردد دعوای طلاق است و خاتمه رابطه زناشویی بین زن و مرد با طلاق صورت می پذیرد . مطابق قانون مدنی طلاق به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود که عبارتند از طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن و طلاق توافقی .

طلاق می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد اما حق طلاق مطابق قانون ما به مردان اختصاص دارد . بعضی از زوجین در طول زندگی مشترک و یا در زمان عقد ازدواج با یکدیگر توافق می کنند که حق طلاق به زن هم انتقال یابد . به معنای دقیق تر مرد به همسر خود وکالت می دهد که هر زمان خواست بدون نیاز به داشتن دلایل موجه بتواند درخواست طلاق کند .

در واقع منظور از حق طلاق زن همان وکالت در طلاق است که زوجه تحت شرایطی دارا می باشد . در این مقاله به توضیحات کاملی در خصوص آنکه حق طلاق یا وکالت در طلاق چیست ؟ و روش های اعطای حق طلاق به زوجه می پردازیم .

وکالت در طلاق یا حق طلاق چیست ؟

قبل از آنکه به توضیحاتی در مورد حق وکالت در طلاق یا همان مفهوم اصطلاحی حق طلاق بپردازیم تذکر این نکته لازم است که براساس شرع و قانون ما حق طلاق به مردان اختصاص دارد . به این معنا که یک مرد می تواند با ادای دیون خود به زن و پرداخت مهریه و حقوق قانونی او بدون داشتن عذر موجه و حتی بدون رضایت همسرش او را طلاق دهد .

اما زنان تنها به موجب معاذیری که قانون آن ها را برای طلاق موجه می داند ، می توانند درخواست طلاق کنند . برای آنکه این تبعیض کمی تعدیل شود ، گاهی زن و شوهر با یکدیگر به توافق می رسند که این حق برای هر دوی آن ها به رسمیت شناخته شود . در واقع مرد می پذیرد که به همسر خود برای طلاق وکالت دهد .

در پاسخ  به اینکه وکالت در طلاق یا حق طلاق چیست ؟ باید گفت که : وکالت در طلاق یا حق طلاق بدین معناست که مرد می تواند به همسر خود وکالت دهد که از جانب او در دادگاه حضور پیدا کرده و با عنوان وکیل مرد از او طلاق بگیرد . در این طلاق زن حتما باید یک وکیل دادگستری انتخاب نمایید . 
در واقع زن با داشتن وکالت در طلاق می تواند در هر زمان و تحت هر شرایطی خود را به هر نوع طلاقی که بخواهد مطلقه کند و زوجه ( زن ) می تواند مهریه خود را بگیرد و یا ببخشد .

در پایان این بخش، لازم به ذکر است که ابطال حق طلاق یا وکالت در طلاق، در صورتی که وکالت در طلاق، ضمن یک عقد لازم، مانند عقد نکاح، به زن داده نشده و همچنین، در حالتی که وکالت داده شده، از نوع وکالت بلاعزل نباشد، برای موکل(شوهر)، امکان پذیر می باشد. بدین منظور، شوهر باید عزل وکیل(زن) را در اسرع وقت، به وی اطلاع داده و جهت ابطال سند وکالت، به دفترخانه مربوطه مراجعه نماید.

روش های اعطای حق طلاق به زوجه

اعطای وکالت طلاق یا حق طلاق به زوجه بدین معنا نیست که مرد حق دادن طلاق را از خودش سلب کرده است بلکه این اختیار را به همسرش نیز داده است . به بیان دیگر در این صورت هم مرد حق طلاق خواهد داشت و هم زن در صورت تمایل یا بروز اختلافات می تواند بدون نیاز به رضایت همسرش طلاق بگیرد .


روش های اعطای حق طلاق به زوجه که مرد می تواند به دو صورت این حق را به  زوجه بدهند عبارتند از  : 

در شروط ضمن عقد نکاح : بدین معنا که در زمان نکاح در سند ازدواج این شرط بیان شود .

از طریق وکالتنامه طلاق : بدین صورت که زوج در دفترخانه اسناد رسمی حاضر گردد و به زوجه خود وکالت در طلاق بدهد . 

 

لازم به ذکر است که شرط ضمن عقد نکاح برخلاف تصور عامه مردم برای کسب حق وکالت در طلاق کفایت نمی کند و حتما باید در ضمن یک سند رسمی در دفترخانه ثبت اسناد نیز قید شود . همچنین برای آنکه مرد نتواند این وکالت را عزل کند بهتر است که وکالت مدت داشته باشد تا در طول مدت وکالت ، شوهر نتواند وکالت را عزل کند .

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حق طلاق یا وکالت در طلاق چیست ؟ به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حق طلاق یا وکالت در طلاق چیست ؟ پاسخ دهند .